B. Základní požadavky na zařízení
(1) Malá zařízení - požadavky na malá zařízení jsou uvedeny v příloze č. 3
(2) Kompostárny a další zařízení s procesem kompostování
a) v případě, že budou v zařízení zpracovávány zemědělské odpady živočišného původu nebo vedlejší živočišné produkty, s výjimkou vytříděných kuchyňských odpadů z kuchyní, jídelen a stravoven a určitých zmetkových potravin, postupuje se v souladu s jiným právním předpisem 2),
b) nezbytným vybavením je:
1. zařízení ke sledování teploty,
2. zařízení pro zvlhčování,
3. zařízení pro provzdušňování, překopávání.
c) další požadavky jsou stanoveny jiným právním předpisem 1).
(3) Bioplynové stanice a další zařízení s procesem anaerobní digesce
a) požadavky na zařízení, ve kterých jsou zpracovávány vedlejší živočišné produkty, s výjimkou vytříděných kuchyňských odpadů z kuchyní, jídelen a stravoven +) a určitých zmetkových potravin, jsou stanoveny jiným právním předpisem 2),
b) další požadavky jsou stanoveny jiným právním předpisem 1).
Poznámka:
+) Vytříděným kuchyňským odpadem z kuchyní, jídelen a stravoven se rozumí odpad pouze rostlinného charakteru (například zbytky zeleniny a ovoce), který nepřišel do kontaktu se surovinami živočišného původu (například se syrovým masem, syrovými produkty rybolovu, syrovými vejci nebo syrovým mlékem).
------------------------------------------------------------------
1) Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.
2) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1774/2002 ze dne 3. 10. 2002, kterým se stanoví hygienická pravidla týkající se vedlejších živočišných produktů, které nejsou určeny k lidské spotřebě, v platném znění.