CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 339/2001 Sb. Vyhláška o metodách zkoušení a způsobu odběru a přípravy kontrolních vzorků za účelem zjišťování jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin nebo surovin určených k jejich výrobě a jakosti tabákových výrobků § 9 - Protokol o odběru vzorku

§ 9 - Protokol o odběru vzorku

339/2001 Sb. Vyhláška o metodách zkoušení a způsobu odběru a přípravy kontrolních vzorků za účelem zjišťování jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin nebo surovin určených k jejich výrobě a jakosti tabákových výrobků

§ 9

Protokol o odběru vzorku

(1) Ke každému odebíranému vzorku se vypracuje "protokol o odběru vzorku", který musí obsahovat údaje podle odstavce 2 umožňující jednoznačnou identifikaci vzorkované potraviny nebo suroviny, jejich šarže nebo části šarže.

(2) Protokol o odběru vzorku obsahuje

a) údaj o obchodní firmě nebo názvu výrobce nebo dovozce, popřípadě prodávajícího a jeho sídle, jde-li o právnickou osobu, a trvalém pobytu nebo místě podnikání, jde-li o fyzickou osobu,

b) název potraviny nebo suroviny, pod nímž se uvádí do oběhu,

c) údaj o množství potraviny nebo suroviny v balení (objem, hmotnost nebo počet kusů),

d) údaj o šarži:

1. označení šarže podle § 3 odst. 1 písm. a),

2. rozsah nebo velikost vzorkované šarže; u kusové potraviny nebo suroviny počet jednotek balení nebo jejich hmotnost, u nekusové potraviny nebo suroviny celková hmotnost nebo objem,

3. datum výroby, je-li známo,

4. datum použitelnosti 3) nebo datum minimální trvanlivosti, 4)

e) údaje o odběru vzorku:

1. odkaz na postup při odběru; podrobnosti a způsob provedení odběru vzorku, došlo-li k odchylce od předepsaných nebo dohodnutých postupů; skutečný postup při odběru vzorku, není-li v protokolu o odběru vzorku odkaz na předepsaný nebo dohodnutý postup,

2. místo odběru vzorku, popřípadě též název a adresu provozovny,

3. datum a čas odběru vzorku,

4. množství vzorku pro laboratorní zkoušení; počet kusů a množství v balení u kusové potraviny nebo suroviny, hmotnost nebo objem u nekusové potraviny nebo suroviny,

5. jméno a podpis osoby odpovědné za provedení odběru vzorku,

f) informaci pro laboratoř, zejména o době přepravy vzorku, podmínkách odběru vzorku, které mohou ovlivnit jakost a zdravotní nezávadnost, a o podezření na porušení jakosti nebo zdravotní nezávadnosti,

g) další údaje, zejména druh obalu vzorku, způsob zajištění nedotčenosti vzorku, účel odebrání vzorku, odkaz na zvláštní záznam, pokud byl pořízen, použité vzorkovací zařízení a další okolnosti při odběru vzorku, stav kontrolované potraviny nebo suroviny, přítomnost zkažených, znečištěných nebo jinak závadných částí a odebrání vzorku z těchto částí šarže, údaj o době přepravy.

------------------------------------------------------------------

3) § 2 písm. p) zákona č. 110/1997 Sb.

4) § 2 písm. q) zákona č. 110/1997 Sb.