§ 2
Základní pojmy
Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) částí šarže část šarže vymezená za účelem aplikace určité metody odběru kontrolních vzorků (dále jen "vzorek"); každá tato část šarže musí být fyzicky oddělená a samostatně identifikovatelná,
b) dílčím vzorkem množství potraviny odebrané z jednoho místa šarže nebo části šarže, kterou lze samostatně popsat a vymezit,
c) souhrnným vzorkem vzorek složený ze všech dílčích vzorků odebraných z šarže nebo části šarže,
d) redukovaným vzorkem souhrnný vzorek nebo jeho reprezentativní část připravená ze souhrnného vzorku dělením; redukovaný vzorek se připravuje pouze v případě, jestliže souhrnný vzorek je příliš velký,
e) laboratorním vzorkem vzorek určený pro laboratoř, který je připravený jako reprezentativní část souhrnného nebo redukovaného vzorku,
f) duplikátním vzorkem vzorek vzniklý rozdělením laboratorního vzorku pro provedení případných opakovaných nebo dalších analýz a zkoušek,
g) protokolem o zkoušce dokument, ve kterém jsou uvedeny výsledky laboratorních zkoušek stanovených požadavků na jakost a zdravotní nezávadnost.