CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 335/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí Příloha č. 6 - Smyslové požadavky na jakost piva

Příloha č. 6 - Smyslové požadavky na jakost piva

335/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí

Příloha č. 6

Smyslové požadavky na jakost piva

+--------------------------------+-------------------------------+

| skupiny a podskupiny piva | vzhled piva |

+--------------------------------+-------------------------------+

| obecně všechny skupiny a | čiré až slabě opalizující, |

| podskupiny, kromě dále | zahřátím odstranitelný |

| specifikovaných | chladový zákal není považován |

| | za závadu |

+--------------------------------+-------------------------------+

| pšeničné pivo | čiré až slabě zakalené |

+--------------------------------+-------------------------------+

| kvasnicové a nefiltrované pivo | slabě zakalené až zakalené |

+--------------------------------+-------------------------------+

| skupiny a podskupiny piva | chuť a vůně piva: |

+--------------------------------+-------------------------------+

| obecně všechny skupiny a | sladová a chmelová, bez |

| podskupiny piv | cizích vůní a příchutí |

| | s jemnou až výraznou hořkostí,|

| | s řízem vyvolaným CO2; |

| | |

| | přípustné jsou velmi slabé |

| | příchutě a vůně: |

| | |

| | esterová (ovocná) |

| | kvasničná |

| | pasterační (oxidační) |

| | |

| | a po přídatných látkách |

+--------------------------------+-------------------------------+

| u dále specifikovaných piv | chuť a vůně: |

| se rovněž připouští: | |

+--------------------------------+-------------------------------+

| polotmavé, řezané a tmavé pivo | mírně nasládlá, karamelová |

+--------------------------------+-------------------------------+

| nealkoholické pivo | mladinová nebo slabě |

| | karamelová |

+--------------------------------+-------------------------------+

| kvasnicové pivo | výrazněji kvasnicová |

+--------------------------------+-------------------------------+

| ochucené pivo | odpovídající druhu a |

| | charakteru použitých složek |

| | to znamená po látkách |

| | aromatických, popřípadě |

| | po potravinách nebo |

| | surovinách s vlastním |

| | aromatem |

+--------------------------------+-------------------------------+

| svrchně kvašené pivo | slabě ovocná až nakyslá |

+--------------------------------+-------------------------------+

------------------------------------------------------------------