CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 335/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí Příloha č. 10 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

Příloha č. 10 - Smyslové a chemické požadavky na jakost

335/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí

Příloha č. 10

Smyslové a chemické požadavky na jakost

Tabulka 1

Smyslové požadavky

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

| ocet | vzhled | barva | vůně a chuť |

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

| kvasný | čirá tekutina, | bezbarvá nebo | octová, podle |

| lihový | výskyt jemného | slabě žlutá až| použitých |

| | sedimentu | žlutohnědá | surovin, bez |

| | přípustný | | cizích pachů |

| | | | a příchutí |

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

| kvasný vinný| čirá tekutina, | odstín | octová, podle |

| a ovocný | výskyt jemného | odpovídající | použitých |

| | sedimentu | použitým | surovin, bez |

| | přípustný | surovinám | cizích pachů |

| | | | a příchutí |

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

| kvasný | čirá až | odstín | octová, podle |

| ochucený | opalizující | odpovídající | použitých |

| | tekutina, | použitým | surovin, bez |

| | výskyt jemného | surovinám | cizích pachů |

| | sedimentu | | a příchutí |

| | je přípustný | | |

+-------------+----------------+---------------+-----------------+

Tabulka 2

Chemické požadavky

+---------------------+---------------------+--------------------+

| ocet | kyselost jako | extrakt |

| | kyselina octová | v % nejméně |

| | v % nejvýše | |

+---------------------+---------------------+--------------------+

| kvasný lihový a | | |

| kvasný ochucený | 10 | - |

+---------------------+---------------------+--------------------+

| kvasný vinný a | | |

| ovocný a kvasný | | |

| nebo ovocný ochucený| 10 | 0,1 |

+---------------------+---------------------+--------------------+

------------------------------------------------------------------