CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 331/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici § 4 - Požadavky na jakost

§ 4 - Požadavky na jakost

331/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici

§ 4

Požadavky na jakost

(1) Smyslové požadavky na jakost jsou uvedeny v příloze č. 2.

(2) Fyzikální a chemické požadavky na jakost jsou uvedeny v příloze č. 3.

(3) Hodnoty fyzikálních a chemických požadavků na jakost se stanoví podle technických norem. 2)

------------------------------------------------------------------

2) ČSN ISO 939 Koření - stanovení obsahu vlhkosti - metoda destilační.

ČSN ISO 6571 Koření, kořenící látky a byliny - stanovení obsahu těkavých olejů.

ČSN ISO 928 Koření - stanovení celkového popela.

ČSN ISO 930 Koření - stanovení popela nerozpustného v kyselině. ČVSN ISO 5566 Kurkuma - stanovení barevné mohutnosti - spektrofotometrická metoda.