CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 330/2019 Sb. Nařízení vlády o podmínkách provádění navazujících agroenvironmentálně-klimatických opatření Příloha č. 10 - Maximální limity obsahu sledovaných těžkých kovů, které může obsahovat vzorek zeleniny nebo jahod v podopatření integrovaná produkce zeleniny a jahodníku

Příloha č. 10 - Maximální limity obsahu sledovaných těžkých kovů, které může obsahovat vzorek zeleniny nebo jahod v podopatření integrovaná produkce zeleniny a jahodníku

330/2019 Sb. Nařízení vlády o podmínkách provádění navazujících agroenvironmentálně-klimatických opatření

Příloha č. 10

Maximální limity obsahu sledovaných těžkých kovů, které může obsahovat vzorek zeleniny nebo jahod v podopatření integrovaná produkce zeleniny a jahodníku

A. Maximální obsah těžkých kovů v zelenině, při jehož překročení dojde ke snížení dotace

+-----------------------------------------------+-----------------+-----------------+

| Druh zeleniny | Olovo (Pb) | Kadmium (Cd) |

| | mg. kg-1 | mg. kg-1 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 1. | Brokolice | 0,09 | 0,036 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 2. | Celer bulvový | 0,09 | 0,14 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 3. | Celer naťový | 0,09 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 4. | Celer řapíkatý | 0,09 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 5. | Cibule | 0,09 | 0,029 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 6. | Šalotka | 0,09 | 0,029 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 7. | Čekaňka salátová | 0,27 | 0,18 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 8. | Česnek | 0,09 | 0,045 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 9. | Fazol zahradní | 0,09 | 0,018 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 10. | Hrách zahradní | 0,09 | 0,018 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 11. | Kapusta hlávková | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 12. | Kapusta růžičková | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 13. | Kapusta kadeřavá - kadeřávek | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 14. | Kedluben | 0,09 | 0,036 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 15. | Kopr vonný | 0,27 | 0,18 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 16. | Křen selský | 0,09 | 0,18 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 17. | Kukuřice cukrová | 0,09 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 18. | Květák | 0,09 | 0,036 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 19. | Lilek vejcoplodý | 0,045 | 0,027 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 20. | Meloun vodní | 0,045 | 0,018 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 21. | Mrkev | 0,09 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 22. | Okurka nakládačka | 0,045 | 0,018 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 23. | Okurka salátová | 0,045 | 0,018 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 24. | Paprika | 0,045 | 0,018 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 25. | Pastinák | 0,09 | 0,18 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 26. | Pažitka | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 27. | Petržel kořenová | 0,09 | 0,045 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 28. | Petržel naťová | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 29. | Pór | 0,09 | 0,036 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 30. | Rajče | 0,045 | 0,018 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 31. | Reveň | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 32. | Ředkev | 0,09 | 0,018 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 33. | Ředkvička | 0,09 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 34. | Řepa salátová | 0,09 | 0,054 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 35. | Salát | 0,27 | 0,18 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 36. | Špenát | 0,27 | 0,18 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 37. | Tykev | 0,045 | 0,019 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 38. | Zelí hlávkové | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 39. | Zelí pekingské | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

| 40. | Chřest | 0,27 | 0,09 |

+-----------+-----------------------------------+-----------------+-----------------+

B. Maximální obsah těžkých kovů v zelenině, při jehož překročení dojde k neposkytnutí dotace

+---------------------------------------------+-----------------+------------------+

| Druh zeleniny | Olovo (Pb) | Kadmium (Cd) |

| | mg. kg-1 | mg. kg-1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 1. | Brokolice | 0,1 | 0,04 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 2. | Celer bulvový | 0,1 | 0,15 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 3. | Celer naťový | 0,1 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 4. | Celer řapíkatý | 0,1 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 5. | Cibule | 0,1 | 0,03 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 6. | Šalotka | 0,1 | 0,03 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 7. | Čekaňka salátová | 0,3 | 0,2 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 8. | Česnek | 0,1 | 0,05 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 9. | Fazol zahradní | 0,1 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 10. | Hrách zahradní | 0,1 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 11. | Kapusta hlávková | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 12. | Kapusta růžičková | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 13. | Kapusta kadeřavá - kadeřávek | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 14. | Kedluben | 0,1 | 0,04 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 15. | Kopr vonný | 0,3 | 0,2 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 16. | Křen selský | 0,1 | 0,2 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 17. | Kukuřice cukrová | 0,1 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 18. | Květák | 0,1 | 0,04 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 19. | Lilek vejcoplodý | 0,05 | 0,03 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 20. | Meloun vodní | 0,05 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 21. | Mrkev | 0,1 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 22. | Okurka nakládačka | 0,05 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 23. | Okurka salátová | 0,05 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 24. | Paprika | 0,05 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 25. | Pastinák | 0,1 | 0,2 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 26. | Pažitka | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 27. | Petržel kořenová | 0,1 | 0,05 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 28. | Petržel naťová | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 29. | Pór | 0,1 | 0,04 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 30. | Rajče | 0,05 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 31. | Reveň | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 32. | Ředkev | 0,1 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 33. | Ředkvička | 0,1 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 34. | Řepa salátová | 0,1 | 0,06 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 35. | Salát | 0,3 | 0,2 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 36. | Špenát | 0,3 | 0,2 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 37. | Tykev | 0,05 | 0,02 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 38. | Zelí hlávkové | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 39. | Zelí pekingské | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

| 40. | Chřest | 0,3 | 0,1 |

+----------+----------------------------------+-----------------+------------------+

C. Maximální obsah těžkých kovů v zelenině, při jehož překročení dojde k vyřazení z titulu integrovaná produkce zeleniny

+--------------------+------------------------------------------+

| Chemická látka | Mezní hodnota celkového obsahu chemické |

| | látky v zelenině (mg.kg-1) |

+----+---------------+------------------------------------------+

| 1. | Olovo (Pb) | 0,33 |

+----+---------------+------------------------------------------+

| 2. | Kadmium (Cd) | 0,25 |

+----+---------------+------------------------------------------+

| 3. | Rtuť (Hg) | 0,027 |

+----+---------------+------------------------------------------+

D. Maximální obsah těžkých kovů v jahodách, při jehož překročení dojde ke snížení dotace

Olovo 0,09 mg/kg

E. Maximální obsah těžkých kovů v jahodách, při jehož překročení dojde k neposkytnutí dotace

Olovo 0,1 mg/kg

F. Maximální obsah těžkých kovů v jahodách, při jehož překročení dojde k vyřazení z titulu integrovaná produkce jahodníku

+---------------------+------------------------------------------+

| Chemická látka | Mezní hodnota celkového obsahu chemické |

| | látky v jahodách (mg.kg-1) |

+----+----------------+------------------------------------------+

| 1. | Olovo (Pb) | 0,4 |

+----+----------------+------------------------------------------+

| 2. | Kadmium (Cd) | 0,03 |

+----+----------------+------------------------------------------+

| 3. | Rtuť (Hg) | 0,005 |

+----+----------------+------------------------------------------+

| 4. | Chrom (Cr) | 0,1 |

+----+----------------+------------------------------------------+

| 5. | Arsen (As) | 0,5 |

+----+----------------+------------------------------------------+

------------------------------------------------------------------