Příloha č. 2
Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1 - Škrob bramborový, pšeničný a kukuřičný
Ukazatel Škrob Škrob Škrob
bramborový pšeničný kukuřičný
Obsah sušiny v % nejméně 80,0 nejméně 86,0 nejméně 86,0
Celkový obsah popela
v sušině % nejvýše 0,5 nejvýše 0,4 nejvýše 0,5
Obsah N-látek
v sušině % nejvýše 0,15 nejvýše 0,55 nejvýše 1,0
Množství stipů nejvýše 200 - -
viditelných pouhým
okem na 1 dm2
Výrobky ze škrobu
Tabulka 2 - Pudingy
Výrobek Obsah sušiny Obsah popela Obsah škrobové
% v sušině v % složky v %
nejméně nejvýše nejméně
Puding v prášku 82,0 4,0 65,0
na vaření
Puding v prášku 88,0 6,0 60,0
za studena
Tabulka 3 - Maltodextriny
Výrobek Obsah sušiny Obsah popela Dextrinový
v % v sušině v % ekvivalent (DE) %
nejméně nejvýše nejvýše
Maltodextriny 89,0 1,0 20,0
Tabulka 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky balení škrobu a výrobků ze škrobu
maximální přípustná
hmotnost balení v g záporná hmotnostní odchylka od hmotnosti
deklarované na obalu v %
do 100 5
nad 100 do 250 3
nad 250 do 500 2
nad 500 do 1000 1
------------------------------------------------------------------