CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 328/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příloha č.5 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů

Příloha č.5 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů

328/1997 Sb. Vyhláška, kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Příloha č.5

Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů

Typ výrobku Celková Mléčný Mléčné
sušina tuk nebo celkové
bílkoviny
% % %
Zmrzlina a mražený krém nejméně 30,0 nejméně 8,0 nejméně 2,5
smetanový
Zmrzlina a mražený krém nejméně 25,0 nejméně 1,5 nejméně 2,5
mléčný
Zmrzlina a mražený krém
na bázi ostatních mléčných nejméně 25,0 nejméně 2,5 nejméně 2,5
výrobků, zejména
jogurtový tvarohový
Zmrzlina a mražený krém nejméně 25,0 nejméně 1,0 nejméně 1,5
s rostlinným tukem *)
Zmrzlina vodová nejméně 20,0 0 0
s ovocnou složkou **) **)
Zmrzlina a mražený krém nejméně 15,0 0 0
vodový s příchutí **) **)
Zmrzlina a mražený krém nejméně 25,0 nejméně 1,5 nejméně 2,5
mléčný nízkotučný

Poznámka:

*) rostlinný tuk

**) netýká se obsahu tuku a bílkovin, pocházejících ze stabilizátorů, emulgátorů a ochucujících složek.

------------------------------------------------------------------