Příloha č.5
Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
Typ výrobku Celková Mléčný Mléčné
sušina tuk nebo celkové
bílkoviny
% % %
Zmrzlina a mražený krém nejméně 30,0 nejméně 8,0 nejméně 2,5
smetanový
Zmrzlina a mražený krém nejméně 25,0 nejméně 1,5 nejméně 2,5
mléčný
Zmrzlina a mražený krém
na bázi ostatních mléčných nejméně 25,0 nejméně 2,5 nejméně 2,5
výrobků, zejména
jogurtový tvarohový
Zmrzlina a mražený krém nejméně 25,0 nejméně 1,0 nejméně 1,5
s rostlinným tukem *)
Zmrzlina vodová nejméně 20,0 0 0
s ovocnou složkou **) **)
Zmrzlina a mražený krém nejméně 15,0 0 0
vodový s příchutí **) **)
Zmrzlina a mražený krém nejméně 25,0 nejméně 1,5 nejméně 2,5
mléčný nízkotučný
Poznámka:
*) rostlinný tuk
**) netýká se obsahu tuku a bílkovin, pocházejících ze stabilizátorů, emulgátorů a ochucujících složek.
------------------------------------------------------------------