Příprava a postup zkoušky
4. Postup pro přípravu:
a) příprava vzorku výrobku a jeho zvážení;
b) kontrola a nastavení zařízení na režim 50 °C;
c) uvedení zařízení do činnosti a kontrola dosažení nastavení hodnot pracovního prostředí měřidlem teploty;
d) vložení vzorku výrobku do pracovního prostředí komory.
5. V průběhu zkoušení se kontroluje:
a) doba zkoušení;
b) 1x denně vizuální kontrolou chování vzorku a to zejména samovznícení, krystalizace látek na povrchu výrobku, změna barvy, uvolňování dýmů apod.;
c) teplota pracovního prostředí a teplota vzorku.
O kontrole a jejím výsledku se vede záznam.
6. Po čtyřech týdnech se zkouška ukončí, vzorek se vyjme, zváží a podrobí podrobné vizuální kontrola a funkční zkoušce. Ze záznamu o kontrolách v průběhu zkoušky a výsledků zjištěných změn vzorku po zkoušce se provede zhodnocení zkoušky stability výrobku, zejména se uvede úbytek hmotnosti.