CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 307/1939 Sb. Vyhláška předsedy vlády, kterou se upravuje stravování na cestách a v hostincích. § 1.

§ 1.

307/1939 Sb. Vyhláška předsedy vlády, kterou se upravuje stravování na cestách a v hostincích.

§ 1.

(1) Chléb, bílé pečivo a pokrmy z hovězího, telecího a vepřového masa, jakož i pokrmy připravované s tuky nebo z mouky, vejce a vaječné pokrmy smějí býti podávány v hostincích, výčepech, automatech, jídelnách, kavárnách, kantinách nebo jiných podobných podnicích (dále jen "hostince") od 25. prosince 1939 jen na odevzdané ústřižky lístků, a to:

a) chléb, bílé pečivo a pokrmy připravované z mouky na ústřižky lístků na chléb označené "a" nebo na ústřižky lístků na chléb pro cestující a hostince (příloha A),

b) masité pokrmy na oddělitelné ústřižky lístků na maso nebo na ústřižky lístků na maso pro cestující a hostince (příloha B),

c) pokrmy připravované s tuky jen na ústřižky lístků na tuky pro cestující a hostince (příloha C),

d) vejce a vaječné pokrmy na příslušné ústřižky lístků na poživatiny.

(2) Ústřižky jest při objednávce pokrmů odděliti a odevzdati. U pokrmů, které se připravují s tukem, odděluje a odevzdává se vedle ústřižku na maso nebo na mouku vždy ústřižek lístku na tuky pro cestující a hostince, znějící na 5 g nebo 10 g podle množství po užitých tuků.

(3) Hostince jsou povinny vyznačovati na jídelních lístcích, z jakých lístků a na jaké množství mají býti ústřižky odevzdány.

(4) Polévky se podávají bez ústřižků lístků, pokud neobsahují maso, které se odebírá na lístky.