§ 1.
(1) Chléb, bílé pečivo a pokrmy z hovězího, telecího a vepřového masa, jakož i pokrmy připravované s tuky nebo z mouky, vejce a vaječné pokrmy smějí býti podávány v hostincích, výčepech, automatech, jídelnách, kavárnách, kantinách nebo jiných podobných podnicích (dále jen "hostince") od 25. prosince 1939 jen na odevzdané ústřižky lístků, a to:
a) chléb, bílé pečivo a pokrmy připravované z mouky na ústřižky lístků na chléb označené "a" nebo na ústřižky lístků na chléb pro cestující a hostince (příloha A),
b) masité pokrmy na oddělitelné ústřižky lístků na maso nebo na ústřižky lístků na maso pro cestující a hostince (příloha B),
c) pokrmy připravované s tuky jen na ústřižky lístků na tuky pro cestující a hostince (příloha C),
d) vejce a vaječné pokrmy na příslušné ústřižky lístků na poživatiny.
(2) Ústřižky jest při objednávce pokrmů odděliti a odevzdati. U pokrmů, které se připravují s tukem, odděluje a odevzdává se vedle ústřižku na maso nebo na mouku vždy ústřižek lístku na tuky pro cestující a hostince, znějící na 5 g nebo 10 g podle množství po užitých tuků.
(3) Hostince jsou povinny vyznačovati na jídelních lístcích, z jakých lístků a na jaké množství mají býti ústřižky odevzdány.
(4) Polévky se podávají bez ústřižků lístků, pokud neobsahují maso, které se odebírá na lístky.