§ 2.
Ve sklenicích za 1 litr:
I. piva nejméně 6stupnového (výčepního):
a) v obvodu Velké Prahy, ve městech, v místech lázeňských a průmyslových, v restauracích sezónních a na nádražích ve výčepu a
b) v místech a podnicích ostatních vůbec K 1.80;
II. piva nejméně 8stupnového neplzeňského (ležáku):
a) v obvodu Velké Prahy, ve městech, v místech lázeňských a průmyslových, v restauracích sezónních a na nádražích ve výčepu a
b) v místech a podnicích ostatních vůbec K 2.20;
III. piva plzeňského nejméně 8stupnového:
a) v obvodu Velké Prahy, ve městech, v místech lázeňských a průmyslových, v restauracích sezónních a na nádražích ve výčepu a
b) v místech a podnicích ostatních vůbec K 2.36.
V podnicích jmenovaných pod písmenou a) mohou se tyto ceny zvýšiti o 20 hal. na 1 litru, podává-li se pivo v místnosti.
K těmto cenám (I. - III.) smí si hostinský připočísti:
1. Skutečně placené železniční dopravné za plné a vrácené prázdné sudy mezi nakládací stanicí pivovaru a vykládací stanici hostinského.
Výlohy spojené s dopravou po ose připočítány býti nesmí.
2. Při odběru piva ze skladu přirážku skladníkovu do úhrnné výše 10 K za 1 hl. Dopravné po ose ani v tomto případě nesmí se připočítávati.
3. Onu část obecní nebo jiné pivní dávky, která převyšuje 4 K a jest dělitelná dvěma.