§ 7
(1) Prostory potravinářské prodejny musí být vybaveny tak, aby odpovídaly prodávanému sortimentu a charakteru jednotlivých druhů potravin, rozsahu provozované činnosti a používaným technologickým postupům.
(2) Strojně technologické zařízení určené pro výrobu, skladování a manipulaci s potravinami musí odpovídat požadavkům stanoveným zvláštními předpisy.7)
(3) Pracovní nástroje, nářadí a manipulační a přepravní obaly musí být nepoškozené, funkčně vyhovující, z materiálů určených pro styk s potravinami.
(4) Povrchy pracovních ploch musí být hladké, nepoškozené, dobře omyvatelné a z materiálů funkčně vyhovujících používané technologii nebo provozované činnosti.
(5) Prodejní a pracovní plochy musí být odděleny podle charakteru potravin nebo činnosti tak, aby při úpravě, zpracování a prodeji potravin nedocházelo k vzájemnému křížení činností, které mohou mít negativní vliv na zachování zdravotní nezávadnosti potravin.
(6) V potravinářské prodejně s obslužnými úseky nebalených potravin musí být pro každý prodejní úsek vytvořena přípravna odpovídající svou dispozicí, velikostí a vybavením charakteru a rozsahu provozované činnosti, například porcování a balení potravin, masa, ovoce a zeleniny, úprava zákusků, chlebíčků.
------------------------------------------------------------------
7) Směrnice Ministerstva zdravotnictví ČSR - hlavního hygienika ČSR č. 40/1976 sb. Hygienické předpisy, o hygienických požadavcích na stacionární stroje a technická zařízení, oznámené v částce 20/1976 Sb.