§ 13
(1) Zmrzlinové směsi připravené studenou cestou (tj. smícháním průmyslových výrobků určených k tomuto účelu s pitnou vodou podle návodu výrobce) se zmrazují na minimální teplotu -8 °C bezprostředně po přípravě, nejdéle však do 60 minut, pokud je směs uchovávána po tuto dobu při teplotě nejvýše +4 °C. Směs ani zmrzlina se nesmí převážet, hluboko zmrazovat (odstavec 3) a spotřebitelsky balit; nelze je prodávat z mobilních prodejních zařízení.
(2) Při výrobě zmrzlinové směsi vyrobené teplou cestou se veškeré suroviny a přísady, s výjimkou ovocné složky a aromatických látek, po smíchání tepelně opracují. Technologický postup musí zajistit zdravotní nezávadnost směsi a směs musí být nejdéle do 90 minut zchlazena na teplotu do +4 °C. Pokud není bezprostředně zmrazena na teplotu -8 °C až -12 °C, lze ji uchovávat po dobu nejdéle 48 hodin při teplotě do +4 °C.
(3) K prodloužení doby použitelnosti lze zmrzliny vyrobené teplou cestou po schlazení do +4 °C plnit do obalů určených pro spotřebitele nebo zásobníků a po uzavření rychle zmrazit nejdéle do 60 minut při minimální teplotě -30 °C (hlubokozmrazená zmrzlina). Tyto zmrzliny se skladují při teplotě nižší než -18 °C po celou dobu použitelnosti.
(4) Zchlazené zmrzlinové směsi vyrobené teplou cestou lze rozvážet při teplotách do +4 °C, zmrzlinu podle odstavce 3 při teplotách -18 °C a nižších.