§ 2.
(1) Samozásobitelé jmenovaní v § 1, písm. A a B smějí spotřebovat! z výrobků, které sami získali nebo které dostali v naturáliích, nejvýše na osobu:
a) 13 kg chlebového obilí (pšenice a žita dohromady) pro jednu osobu a 4 týdny; místo 1 kg pšenice nebo žita smí se spotřebovati 1,25 kg ječmene nebo kukuřice, nebo 1,5 kg prosa nebo pohanky nebo ovsa. Českomoravský svaz pro hospodaření obilím vydá bližší předpisy o semílání tohoto obilí;
b) 4 kg vepřového masa a 1 kg vepřového sádla z domácích porážek vepřů na čtyři týdny;
c) 1/2 litru mléka denně pro vlastní spotřebu; všechno ostatní mléko je samozásobitel povinen:
1. ve sběrných obvodech, ve kterých je zavedena povinná dodávka mléka do mlékáren, odvésti do příslušné mlékárny (sběrny). Pokud samozásobitelé toto množství sami nespotřebují, jsou povinni odvésti rovněž toto nespotřebované množství do sběrny. Z dodaného mléka obdrží samozásobitel množství másla, které odpovídá denně 1/4 litru mléka o tučnosti 3,5 %, nejvýše však 70 g týdně; tento příděl másla nesmí však činiti více než 80 % celkového množství dodaného tuku. Při nižší tučnosti se příděl másla sníží podle směrnic vydaných Českomoravským svazem pro mléko a tuky a při tučnosti dodaného mléka pod 2,7 % se máslo nevydá;
2. ve sběrných obvodech s povinnou dodávkou selského másla zpracovati na selské máslo a získané máslo odvésti do příslušné mlékárny (obvodové sběrny selského másla), při čemž si smí ponechati pro vlastní spotřebu na týden a samozásobitele mlékem nejvýše 70 g másla.
d) vejce bez omezení po splnění dodávkové povinnosti.
(2) Samozásobitelé uvedení v § 1, písm. C smějí spotřebovati z týchž výrobků jen ono množství, jaké se smí odebírali na lístky podle vyhlášky předsedy vlády č. 215/1939 Sb. a podle vyhlášky předsedy vlády ze dne 7. října 1939, č. 225 Sb., o přídělu potravin pro těžce pracující a velmi těžce pracující, pro ženy těhotné, kojící matky, šestinedělky a pro nemocné a choré osoby.
(3) Samozásobitelé, kteří mají podle § 10 vyhlášky předsedy vlády ze dne 29. září 1939, č. 214 Sb., o úpravě hospodaření cukrovkou a cukrem, nárok na odběr cukru z cukrovaru, smějí spotřebovali nejvýše 400 g cukru týdně na osobu.