A. Mikrobiologické požadavky
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| č. | ukazatel | jednotka | limit | typ |
| | | | | limitu |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| 1. | Escherichia coli | KTJ 1)/250 ml | 0 | NMH 2) |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| 2. | koliformní bakterie | KTJ/250 ml | 0 | NMH |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| 3. | enterokoky | KTJ/250 ml | 0 | NMH |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| 4. | Pseudomonas aeruginosa | KTJ/250 ml | 0 | NMH |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| | siřičitany redukující | | | |
| 5. | střevní sporulující | KTJ/50 ml | 0 | NMH |
| | anaerobní bakterie | | | |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| 6. | počet kolonií při 22 °C | KTJ/ml | 100 4) | MH 3) |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| 7. | počet kolonií při 36 °C | KTJ/ml | 20 4) | MH |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
| | mikroskopický obraz - | | | |
| 8. | živé organismy | jedinci/ml | 0 | NMH |
+----+-------------------------+---------------+--------+--------+
Vysvětlivky:
1) KTJ = kolonie tvořící jednotka
2) NMH = nejvyšší mezní hodnota
3) MH = mezní hodnota
4) Uvedená MH platí pouze pro výrobek, analyzovaný do 12 hodin po naplnění, během nichž musí být voda udržovaná při teplotě 4±1 °C. Balená přírodní minerální voda smí obsahovat pouze takové množení schopné druhy mikroorganismů, které nepoukazují na znečištění při exploataci zdroje při výrobě (jakostní požadavek)