Tabulka č. 38.1 Mikrobiologická kritéria pro použití kalů na zemědělské půdě
+-----------+---------------+-------------------------------+-------------------------------+
| Kal | Salmonella | Enterokoky | Termotolerantní |
| kategorie | sp. v 50 g | | koliformní bakterie |
+-----------+---------------+-------------------------------+-------------------------------+
| I. | Negativní | 3 | Nehodnotí se |
| | | < 10 KTJ/g (4 vzorky z 5) | |
| | | 3 | |
| | | < 5.10 KTJ/g (1 vzorek z 5) | |
+-----------+---------------+-------------------------------+-------------------------------+
| II. | Nehodnotí se | 6 | 6 |
| | | < 10 KTJ/g sušiny (5 vzorků) | < 10 KTJ/g sušiny (5 vzorků) |
+-----------+---------------+-------------------------------+-------------------------------+
Poznámka:
V případě kalů kategorie I lze místo enterokoků stanovit přítomnost Escherichia coli.