Příloha č. 39
Minimální četnost chemických a mikrobiologických analýz kalů využívaných na zemědělské půdě za rok
+---------------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Minimální počet analýz za rok |
+-----------------------+---------------+------------------------+---------------+------------------------+
| Produkce kalů z ČOV | Agrochemické | Rizikové prvky a látky | mikrobiologie | Organické kontaminanty |
| (v tunách sušiny kalů | parametry *) | | | (PCB, AOX, PAU) |
| za rok) | (živiny) | | | |
| | | | | |
| | | | | |
+-----------------------+---------------+------------------------+---------------+------------------------+
| < 250 | 2 | 2 | 2 | 1 |
+-----------------------+---------------+------------------------+---------------+------------------------+
| 250 - 1000 | 4 | 4 | 4 | 1 |
+-----------------------+---------------+------------------------+---------------+------------------------+
| 1000 - 2500 | 4 | 4 | 6 | 1 |
+-----------------------+---------------+------------------------+---------------+------------------------+
| > 2500 | 12 | 12 | 12 | 1 |
+-----------------------+---------------+------------------------+---------------+------------------------+
*) agrochemické parametry: pH, obsah sušiny, obsah organických látek (vyjádřený jako ztráta žíháním), celkový dusík, amoniakální dusík, dusičnanový dusík, fosfor, draslík, vápník, hořčík
V případě technologie úpravy kalů, u které bylo provedeno ověření z hlediska účinnosti hygienizace v souladu s požadavky § 57 odst. 1 až 3, a v případě technologie úpravy kalů, která se považuje za ověřenou podle § 81 odst. 4, se mikrobiologická analýza provádí pouze dvakrát za rok.
------------------------------------------------------------------