Příloha č. 27
Teplotní režimy při hygienizaci
Tabulka č. 27.1
Kompostárna
+------------------------------------------------------------+
| Typy teplotních režimů |
+------------+----------------+------------------------------+
| Poř. číslo | Teplotní limit | Časový interval |
+------------+----------------+------------------------------+
| 1. | ≥ 70 °C | souvisle po dobu min. 3 dny |
+------------+----------------+------------------------------+
| 2. | ≥ 65 °C | souvisle po dobu min. 5 dní |
+------------+----------------+------------------------------+
| 3. | ≥ 60 °C | souvisle po dobu min. 7 dní |
+------------+----------------+------------------------------+
| 4. | ≥ 55 °C | souvisle po dobu min. 14 dní |
+------------+----------------+------------------------------+
Postačuje dosažení jedné z uvedených možností.
Tabulka č. 27.2
Anaerobní digesce
+--------------------+--------------------------------------------------------+-----------+------------------+
| Technologie | Vstupy | Teplota | doba |
+--------------------+--------------------------------------------------------+-----------+------------------+
| Anaerobní digesce | Biologicky rozložitelné odpady živočišného původu | >= 55 °C | 24 hodin |
+--------------------+--------------------------------------------------------+-----------+------------------+
| Anaerobní digesce | Výhradně biologicky rozložitelné odpady rostlinného | >= 40 °C | Střední doba |
| | původu | | zdržení min. |
| | | | 30 dnů |
+--------------------+--------------------------------------------------------+-----------+------------------+
------------------------------------------------------------------