§ 1
Pro kalendářní rok 2002 se stanoví tyto spouštěcí úrovně objemu dovozů pro jednotlivé zemědělské výrobky a skupiny zemědělských výrobků:
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| Číslo, položka | | Spouštěcí |
| nebo podpoložka | | úroveň |
| celního sazebníku | Název výrobku | objemu |
| | | dovozů |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Živý skot: | |
| 0102 90 | Ostatní: | 9 643 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Živá prasata: | |
| | Ostatní: | |
| 0103 92 | S hmotností 50 kg nebo vyšší | 21 428 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Ovce: | |
| | Ostatní: | |
| | | |
| 0104 10 30 | Jehňata do stáří jednoho roku | 21 428 t |
| 0104 10 80 | Ostatní | |
| | | 371 t |
| ex 0204 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené | |
| (kromě 0204 22 50, | (kromě nevykostěných skopových čerstvých, chlazených | |
| 0204 42 50 | nebo zmrazených spojených a oddělených kýt a kromě | |
| a 0204 50 | kozího masa | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 0201 | Hovězí maso, čerstvé nebo chlazené | |
| | | 3 014 t |
| 0202 | Hovězí maso zmrazené | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 0203 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené | 19 028 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Maso a jedlé droby z drůbeže čísla 0105, | |
| | čerstvé, chlazené nebo zmrazené: | |
| | Z kohoutů a slepic druhu Gallus domesticus | |
| 0207 11 | Nedělené, čerstvé nebo chlazené | |
| 0207 12 | Nedělené, zmrazené | 10 516 t |
| ex 0207 13 | Dělené msso a droby, čerstvé nebo chlazené | |
| (kromě 0207 13 91) | (kromě jater) | |
| ex 0207 14 | Dělené maso a droby, zmrazené | |
| (kromě 0207 14 91) | (kromě jater) | |
| | | |
| | | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Maso a jedlé droby, solené, ve slaném nálevu, | |
| | sušené nebo uzené; jedlé moučky a prášky | |
| | z masa nebo drobů | |
| | | |
| | Ostatní, včetně jedlých mouček a prášků z masa | |
| | nebo drobů: | |
| | Ostatní: | |
| | | |
| | Maso: | |
| 0210 99 21 | Nevykostěné skopové a kozí | |
| 0210 99 29 | Vykostěné skopové a kozí | |
| 0210 99 39 | Ostatní | |
| | | 411 t |
| | Droby: | |
| 0210 99 60 | Skopové a kozí | |
| | | |
| | | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Mléko a smetana, zahuštěné nebo obsahující přidaný cukr | |
| | nebo jiná sladidla : | |
| | | |
| 0402 10 | V prášku, granulích meno v jiné pevné formě, s obsahem | |
| | tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních | 1 910 t |
| | | |
| | V prášku, granulích nebo v jiné pevné formě, s obsahem | |
| | tuku převyšujícím 1,5 % hmotnostních | |
| | | |
| 0402 21 | Neobsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla | |
| 0402 29 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 0403 10 | Jogurt | 27 809 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Máslo a jiné tuky a oleje získané z mléka; | |
| | mléčné pomazánky : | |
| | | |
| 0405 10 | Máslo | |
| 0405 90 | Ostatní | 2 781 t |
| | | |
| | Mléčné pomazánky: | |
| 0405 20 90 | s obsahem tuku převyšujícím 75 % hmotnostních, avšak | |
| | menším než 80 % hmotnostních | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Brambory, čerstvé nebo chlazené: | |
| | Ostatní: | |
| | | |
| 0701 90 10 | K výrobě škrobu | 33 584 t |
| | Ostatní: | |
| 0701 90 90 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Vinné hrozny, čerstvé nebo sušené: | |
| | Čerstvé: | |
| | | |
| 0806 10 90 | Ostatní | 9 403 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 1105 | Mouka, krupice, prášek, vločky, granule | |
| | a pelety z brambor | 1 812 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 1108 11 | Pšeničný škrob | 2 362 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 1108 12 | Kukuřičný škrob | 8 380 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 1108 13 | Bramborový škrob | 38 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Semena řepky nebo řepky olejky, též ve zlomcích: | |
| | | |
| | Semena řepky nebo řepky olejky s nízkým obsahem | |
| | kyseliny erukové: | 16 200 t |
| 1205 10 90 | Ostatní | |
| | | |
| 1205 90 00 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Slunečnicová semena též ve zlomcích: | |
| | Ostatní: | |
| | | |
| 1206 00 91 | Loupaná; ve slupce šedě a bíle proužkovaná | 10 608 t |
| 1206 00 99 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Slunečnicový olej nebo světlicový olej a jejich frakce: | |
| | | |
| 1512 11 | Surový olej | 13 529 t |
| 1512 19 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Řepkový nebo hořčičný olej a jejich frakce, též | |
| | rafinované, ale chemicky neupravené | |
| (kromě 1514 19 90 | (kromě olejů uvedených níže) | 10 181 t |
| a 1514 99 90 | | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Řepkový nebo hořčičný olej a jejich frakce, též | |
| | rafinované, ale chemicky neupravené: | |
| | | |
| | Olej řepky nebo řepky olejky s nízkým obsahem | |
| | kyseliny erukové a jeho frakce: | |
| | Ostatní: | 11 504 t |
| 1514 19 90 | Ostatní | |
| | | |
| | Ostatní: | |
| | Ostatní: | |
| 1514 99 90 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 1517 | Margarin; směsi nebo přípravky jedlých živočišných nebo | 17 182 t |
| | rostlinných tuků nebo olejů nebo frakcí různých tuků nebo | |
| | olejů této kapitoly, jiné než jedlé tuky nebo oleje nebo | |
| | jejich frakce čísla 1516 | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| ex 1902 | Těstoviny též vařené nebo nadívané (masem nebo jinými | |
| (kromě 1902 40) | nádivkami) nebo jinak upravené, jako špagety, makarony, | |
| | nudle, široké nudle, noky, ravioly (masové nebo zeleninové | |
| | taštičky), cannelloni, (druh makaronů); kuskus též | 9 867 t |
| | připravený (kromě kuskus) | |
| | | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 2105 | Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky, též s obsahem kakaa | 9 317 t |
| | | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 2202 10 | Voda, včetně minerálních vod a sodovek, s přísadou cukru | |
| | nebo jiných sladidel nebo aromatizovaná | 450 946 hl |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 2207 10 | Etylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu | |
| | 80 % obj. nebo více | 26 505 hl |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| | Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem alkoholu | |
| | menším než 80 % obj.; destiláty, likéry a jiné lihové | |
| | nápoje: | |
| | | |
| 2208 60 | Vodka | |
| 2208 70 | Likéry a cordialy | 126 203 hl |
| 2208 90 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+
| 3505 10 | Dextriny a jiné modifikované škroby | 12 531 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+------------+