Vzor formuláře bezpečnostního listu
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| BEZPEČNOSTNÍ LIST |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Datum vydání: Strana: |
| Datum revize: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| Název výrobku: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce |
| |
| 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: |
| Číslo CAS: |
| Číslo ES (EINECS): |
| Další názvy látky: |
| |
| 1.2 Identifikace výrobce/dovozce: |
| Jméno nebo obchodní jméno: |
| Místo podnikání nebo sídlo: |
| Identifikační číslo: |
| Telefon: |
| Telex: |
| Fax: |
| Nouzové telefonní číslo: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 2. Informace o složení látky nebo přípravku |
| |
| Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: |
| Chemický název: |
| Obsah v (%) |
| Číslo CAS: |
| Číslo ES (EINECS): |
| Výstražný symbol nebezpečnosti: |
| R-věta: |
| S-věta: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 3. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku |
| |
| Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání látky/přípravku: |
| Nejzávažnější nepříznivé účinky na životní prostředí při používání látky/přípravku: |
| Možné nesprávné použití látky/přípravku: |
| Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 4. Pokyny pro první pomoc |
| |
| 4.1 Všeobecné pokyny: |
| 4.2 Při nadýchání: |
| 4.3 Při styku s kůží: |
| 4.4 Při zasažení očí: |
| 4.5 Při požití: |
| 4.6 Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 5. Opatření pro hasební zásah |
| |
| 5.1 Vhodná hasiva: |
| 5.2 Nevhodná hasiva: |
| 5.3 Zvláštní nebezpečí: |
| 5.4 Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: |
| 5.5 Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 6. Opatření v případě náhodného úniku |
| |
| 6.1 Bezpečnostní opatření pro ochranu osob: |
| 6.2 Bezpečnostní opatření pro ochranu životního prostředí: |
| 6.3 Doporučené metody čistění a zneškodnění: |
| 6.4 Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 7. Pokyny pro zacházení a skladování |
| |
| 7.1 Pokyny pro zacházení: |
| 7.2 Pokyny pro skladování: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 8. Kontrola expozice a ochrana osob |
| |
| 8.1 Technická opatření: |
| 8.2 Kontrolní parametry: |
| 8.3 Osobní ochranné prostředky |
| Ochrana dýchacích orgánů: |
| Ochrana očí: |
| Ochrana rukou: |
| Ochrana kůže: |
| 8.4 Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 9. Fyzikální a chemické vlastnosti |
| |
| Skupenství (při 20 °C): |
| Barva: |
| Zápach (vůně): |
| Hodnota pH (při °C): |
| Teplota (rozmezí teplot) tání (°C): |
| Teplota (rozmezí teplot) varu (°C): |
| Bod vzplanutí (°C): |
| Hořlavost: |
| Samozápalnost: |
| Meze výbušnosti: horní mez (% obj.): |
| dolní mez (% obj.): |
| Oxidační vlastnosti: |
| Tenze par (při °C): |
| Hustota (při °C): |
| Rozpustnost (při °C): |
| - ve vodě |
| - v tucích |
| (včetně specifikace oleje): |
| Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda: |
| Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 10. Stabilita a reaktivita |
| |
| Podmínky, za nichž je výrobek stabilní: |
| Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat: |
| Látky a materiály, s nimiž výrobek nesmí přijít do styku: |
| Nebezpečné rozkladné produkty: |
| Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 11. Toxikologické informace |
| |
| Akutní toxicita |
| - LD50, orálně, potkan (mg.kg -1): |
| - LD50, dermálně, potkan nebo králík (mg.kg -1): |
| - LC50, inhalačně, potkan, pro aerosoly nebo částice (mg.kg -1): |
| - LC50, inhalačně, potkan, pro plyny a páry (mg.kg -1): |
| Subchronická - chronická toxicita: |
| Senzibilizace: |
| Karcinogenita: |
| Mutagenita: |
| Toxicita pro reprodukci: |
| Zkušenosti u člověka: |
| Provedení zkoušek na zvířatech: |
| Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 12. Ekologické informace |
| |
| Akutní toxicita pro vodní organismy |
| - LC50, 96 hod., ryby (mg.kg -1): |
| - EC50, 48 hod., dafnie (mg.kg -1): |
| - IC50, 72 hod., řasy (mg.kg -1): |
| Rozložitelnost: |
| Toxicita pro ostatní prostředí: |
| Další údaje: |
| CHSK: |
| BSK5: |
| Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 13. Informace o zneškodňování |
| |
| Způsoby zneškodňování látky/přípravku: |
| Způsoby zneškodňování kontaminovaného obalu: |
| Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 14. Informace pro přepravu |
| |
| Pozemní přeprava |
| |
| ADR/RID: Třída: Číslice/písmeno: |
| Výstražná tabule: Číslo UN: |
| Poznámka: |
| |
| Vnitrozemská vodní přeprava |
| |
| ADN/ADNR: Třída: Číslo/písmeno: |
| Kategorie: |
| |
| Námořní přeprava Třída: Číslo UN: Typ obalu: |
| |
| IMDG: |
| Látka znečišťující moře: |
| Technický název: |
| |
| Letecká přeprava Třída: Číslo UN: Typ obalu: |
| |
| ICAO/IATA: |
| Technický název: |
| |
| Poznámky: |
| Další údaje: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 15. Informace o právních předpisech |
| |
| Právní předpisy, které se vztahují na látku/přípravek: |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 16. Další informace |
+--------------------------------------------------------------------------------------------------+