§ 2
Poskytování proviantních náležitostí
(1) Proviantními náležitostmi se rozumí naturální stravování, potraviny a materiální prostředky.
(2) Naturálním stravováním se rozumí výdej jídla, a to snídaně, oběda a večeře. Jídlo se vydává formou
a) teplého jídla, nebo
b) studeného jídla, anebo
c) potravin k samostatné nebo skupinové přípravě jídla.
(3) Nelze-li poskytnout jídlo nebo potraviny podle odstavce 2, vyplývá se za ně náhrada v penězích. Náhrada v penězích za jídlo nebo potraviny je finanční hodnota druhů a množství jednotlivých potravin, která odpovídá stravní dávce.
(4) Materiálními prostředky se rozumí jídelní příbor s obalem a otvírač konzerv, které se žákovi vojenské střední školy (dále jen "žák") vydávají do vlastnictví dnem nástupu do vojenské střední školy (dále jen "škola").