§ 1
Pro kalendářní rok 2001 se stanoví tyto spouštěcí úrovně objemu dovozů pro jednotlivé zemědělské výrobky a skupiny zemědělských výrobků:
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| Číslo položky | Název výrobku | Spouštěcí |
| nebo podpoložky | | úroveň objemu |
| celního sazebníku | | dovozu |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 0102 90 | Živý skot: | |
| | Ostatní | 9 643 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Živá prasata: | |
| | Ostatní: | |
| 0103 92 | S hmotností 50 kg nebo vyšší | 21 428 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Ovce: | |
| | Ostatní | |
| 0104 10 30 | Jehňata do stáří jednoho roku | |
| 0104 10 80 | Ostatní | 371 t |
| | | |
| ex 0204 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, chlazené | |
| (kromě 0204 50) | nebo zmrazené (kromě kozí maso) | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 0201 | Hovězí maso, čerstvé nebo chlazené | |
| 0202 | Hovězí maso zmrazené | 5 039 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 0203 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené nebo zmrazené | 22 019 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Maso a jedlé droby z drůbeže čísla 0105, čerstvé, | |
| | chlazené nebo zmrazené: | |
| | Z kohoutů a slepic druhu Gallus domesticus: | |
| 0207 11 | Nedělené, čerstvé nebo chlazené | |
| 0207 12 | Nedělené zmrazené | 8 903 t |
| ex 0207 13 | Dělené maso a droby, čerstvé nebo chlazené | |
| (kromě 0207 13 91) | (kromě játra) | |
| ex 0207 14 | Dělené maso a droby zmrazené | |
| (kromě 0207 14 91) | (kromě játra) | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Maso a jedlé droby, solené, ve slaném nálevu, sušené | |
| | nebo uzené; jedlé moučky a prášky z masa nebo | |
| | drobů: | |
| 0210 20 | Hovězí maso | |
| | Ostatní, včetně jedlých mouček a prášků z masa | |
| | nebo drobů: | |
| | Maso: | 411 t |
| 0210 90 11 | Nevykostěné | |
| 0210 90 19 | Vykostěné | |
| 0210 90 21 | Sobí | |
| 0210 90 29 | Ostatní | |
| | Droby: | |
| 0210 90 60 | Skopové a kozí | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Mléko a smetana, zahuštěné nebo obsahující přídavný | |
| | cukr nebo jiná sladidla: | |
| 0402 10 | V prášku, granulích nebo v jiné pevné formě, s obsahem | 1 910 t |
| | tuku nepřesahujícím 1,5 % hmotnostních | |
| 0402 21 | Neobsahující přidaný cukr nebo jiná sladidla | |
| 0402 29 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 0403 10 | Jogurt | 22 084 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Máslo a jiné tuky a oleje získané z mléka; | |
| | mléčné pomazánky: | |
| 0405 10 | Máslo | |
| 0405 90 | Ostatní | 2 781 t |
| | Mléčné pomazánky: | |
| 0405 20 90 | S obsahem tuku nepřesahujícím 80 % hmotnostních, avšak | |
| | převyšujícím 75 % hmotnostních | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Brambory, čerstvé nebo chlazené: | |
| | Ostatní: | |
| 0701 90 10 | K výrobě škrobu | 33 584 t |
| | Ostatní: | |
| 0701 90 90 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Vinné hrozny, čerstvé nebo sušené: | |
| | Čerstvé: | 4 331 t |
| 0806 10 90 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 1105 | Mouka, krupice, prášek, vločky, granule | |
| | a pelety z brambor | 1 987 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 1108 11 | Pšeničný škrob | 2 859 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 1108 12 | Kukuřičný škrob | 9 335 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 1108 13 | Bramborový škrob | 105 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 1205 00 | Semena řepky nebo řepky olejky, | |
| | též ve zlomcích | 16 200 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Slunečnicová semena, též ve zlomcích: | |
| | Ostatní: | |
| 1206 00 91 | Loupaná; ve slupce šedě a bíle proužkovaná | 15 291 t |
| 1206 00 99 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Slunečnicový olej nebo světlicový olej a jejich frakce: | |
| | Surový olej | |
| 1512 11 | Ostatní | 14 083 t |
| 1512 19 | | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 1514 | Řepkový nebo hořčičný olej a jejich frakce, též | |
| | rafinované ale chemicky neupravené | 19 059 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 1517 | Margarin; přípravky nebo směsi jedlých živočišných nebo | |
| | rostlinných tuků nebo olejů nebo frakcí různých tuků nebo | |
| | olejů této kapitoly, jiné než jedlé tuky nebo oleje nebo | |
| | jejich frakce čísla 1516 | 17 182 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 1702 30 | Glukóza a glukózový sirup neobsahující fruktózu nebo | |
| | obsahující v sušině méně než 20 % hmotnostní fruktózy | 33 186 t |
| 1702 40 | Glukóza a glukózový sirup obsahující v sušině alespoň | |
| | 20 %, avšak méně než 50 % hmotnostní fruktózy | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| ex 1902 | Těstoviny, též vařené nebo nadívané (masem nebo jinými | |
| | nádivkami) nebo jinak upravené, jako špagety, makarony, | |
| | nudle, široké nudle, noky, ravioly (masové nebo | 9 984 t |
| | zeleninové taštičky), | |
| | cannelloni (druh makaronů); kuskus též připravený | |
| | (kromě kuskus) | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 2105 | Zmrzlina, eskymo a podobné výrobky, | |
| | též s obsahem kakaa | 11 286 t |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 2202 10 | Voda, včetně minerálních vod a sodovek, s přísadou cukru | |
| | nebo jiných sladidel nebo aromatizovaná | 450 976 hl |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 2207 | Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem | |
| | alkoholu 80 % vol. nebo více | 26 505 hl |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| | Ethylalkohol nedenaturovaný s objemovým obsahem | |
| | alkoholu menším než 80 % vol.; destiláty, likéry a jiné | |
| | lihové nápoje: | |
| 2208 60 | Vodka | 126 203 hl |
| 2208 70 | Likéry a cordialy | |
| 2208 90 | Ostatní | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
| 3505 10 | Dextriny a jiné modifikované škroby | |
+--------------------+------------------------------------------------------------+--------------------+
Toto nařízení nabývá účinnosti dnem vyhlášení. +)
Předseda vlády:
Ing. Zeman v. r.
Místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu:
doc. Ing. Grégr v. r.
Ministr zemědělství:
Ing. Fencl v. r.
--------------------
+) 27. 7. 2001
******************************************************************