B.
Fyzikální a chemické požadavky
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
| Ukazatel | Jednotka | Limit | Vysvětlivky |
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
| chemická spotřeba kyslíku | mg/l | 5,0 | |
| (manganistanem) | | | |
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
| pach | | přijatelný | 4 |
| | | pro odběratele | |
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
| pH | | 6 - 9,5 | |
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
| trihalometany | μg/l | 50 | |
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
| volný chlor | mg/l | 0,1 - 1,0 | 5 |
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
| vizuální posouzení | | | 6 |
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
| zákal | ZF(n) | 5 | 7 |
+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+
Vysvětlivky:
1. Limitní hodnota se vztahuje na součet následujících druhů atypických mykobakterií: Mycobacterium chelonae, M. kansasii, M. avium, M. intracellulare, M. scrophulaceum, M. xenopi, M. fortuitum.
2. Vyšetření na přítomnost Legionella spp. není potřeba provádět, jestliže je ohřev prováděn v místě spotřeby , jako zejména průtokovým ohřívačem.
3. Ukazatelé se stanovují pouze v případě výroby teplé vody ze zdroje povrchové vody nebo důlní vody, s centrálním ohřevem a rozvodem.
4. V případě pochybností při senzorickém stanovení se za přijatelné považují prahová čísla 1 a 2 při stanovení podle ČSN EN 1622 Jakost vod. Stanovení prahového čísla pachu (TON) a prahového čísla chuti (TFN).
5. Stanovení se provádí v místě odběru vzorků. Obsah volného a vázaného chloru, popřípadě jiného dezinfekčního přípravku se stanovuje pouze v případě použití látek obsahujících chlor při úpravě vody.
6. Například nepřítomnost povlaku nebo pěny na hladině, barva.
7. Ke stanovení zákalu se použije nefelometrická metoda.
------------------------------------------------------------------