CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 252/2004 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody B. - Fyzikální a chemické požadavky

B. - Fyzikální a chemické požadavky

252/2004 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody

B.

Fyzikální a chemické požadavky

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

| Ukazatel | Jednotka | Limit | Vysvětlivky |

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

| chemická spotřeba kyslíku | mg/l | 5,0 | |

| (manganistanem) | | | |

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

| pach | | přijatelný | 4 |

| | | pro odběratele | |

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

| pH | | 6 - 9,5 | |

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

| trihalometany | μg/l | 50 | |

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

| volný chlor | mg/l | 0,1 - 1,0 | 5 |

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

| vizuální posouzení | | | 6 |

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

| zákal | ZF(n) | 5 | 7 |

+--------------------------------+-----------------+----------------------+-----------------+

Vysvětlivky:

1. Limitní hodnota se vztahuje na součet následujících druhů atypických mykobakterií: Mycobacterium chelonae, M. kansasii, M. avium, M. intracellulare, M. scrophulaceum, M. xenopi, M. fortuitum.

2. Vyšetření na přítomnost Legionella spp. není potřeba provádět, jestliže je ohřev prováděn v místě spotřeby , jako zejména průtokovým ohřívačem.

3. Ukazatelé se stanovují pouze v případě výroby teplé vody ze zdroje povrchové vody nebo důlní vody, s centrálním ohřevem a rozvodem.

4. V případě pochybností při senzorickém stanovení se za přijatelné považují prahová čísla 1 a 2 při stanovení podle ČSN EN 1622 Jakost vod. Stanovení prahového čísla pachu (TON) a prahového čísla chuti (TFN).

5. Stanovení se provádí v místě odběru vzorků. Obsah volného a vázaného chloru, popřípadě jiného dezinfekčního přípravku se stanovuje pouze v případě použití látek obsahujících chlor při úpravě vody.

6. Například nepřítomnost povlaku nebo pěny na hladině, barva.

7. Ke stanovení zákalu se použije nefelometrická metoda.

------------------------------------------------------------------