§ 8
Tržní a cenová hlášení u hovězího masa
(1) Jatky a zprostředkovatelé na základě předpisů Evropských společenství a zvláštního právního předpisu 6) poskytují Fondu informace o:
a) zdrojích, zásobách a užití masa; informace se podává Fondu za každý kalendářní měsíc vždy do desátého dne následujícího kalendářního měsíce,
b) zdrojích, zásobách a rozdělení výrobků z masa; informace se podává Fondu za každý kalendářní měsíc vždy do desátého dne následujícího kalendářního měsíce,
c) vývoji průměrných cen jatečných zvířat a cen vybraných druhů masa a výrobků a jejich množství; informace se podává Fondu za každý kalendářní měsíc vždy do desátého dne následujícího kalendářního měsíce,
d) cenách placených zemědělcům za dodaná jatečná zvířata, maso a výrobky a jejich množství; informace se podává Fondu za třináctý a dvacátý sedmý kalendářní den v kalendářním měsíci, a to vždy do dne následujícího,
e) týdenních cenách placených zemědělcům za dodaná jatečná zvířata, a to včetně týdenních cen za zvířata dodaná z chovů v režimu ekologického zemědělství, podle Klasifikace jatečně upravených těl jatečných zvířat (SEUROP normy) 7) a tříd protučnělosti a jejich množství; informace se podává Fondu za každý kalendářní týden vždy do následujícího pondělí,
f) týdenních prodejních cenách hovězí přední čtvrtě, hovězí zadní čtvrtě a hovězího mletého masa; informace se podává Fondu za každý kalendářní týden vždy do následujícího pondělí.
(2) Informace podle odstavce 1 písm. c) až f) o cenách se podávají Fondu jako vážený průměr v cenách bez DPH.
(3) Informace podle odstavce 1 se podávají Fondu způsobem umožňujícím dálkový přenos dat (dále jen "elektronicky nebo telefaxem"), popřípadě v listinné podobě.
(4) Informace podle odstavce 1 se podávají na formulářích vydaných Fondem.
------------------------------------------------------------------
6) Nařízení Rady (ES) č. 295/96.
§ 12 zákona č. 256/2000 Sb., ve znění zákona č. 128/2003 Sb.
7) Vyhláška č. 354/2001 Sb., o způsobu provádění klasifikace jatečně upravených těl jatečného skotu a jatečných ovcí a podmínkách vydávání osvědčení o odborné způsobilosti fyzických osob k této činnosti.