§ 4
Podmínky skladování obilovin
(1) Skladování obilovin se provádí jejich řádným uložením do vhodných skladovacích prostor, které zaručují uchování jejich jakosti, neporušenosti a zdravotní nezávadnosti. Prostory, v nichž jsou skladovány obiloviny, musí být čisté, suché, snadno větratelné, prosté plísní, škůdců a cizích pachů.
(2) Skladující subjekt provádí účinnou dezinfekci, dezinsekci a deratizaci skladovacích prostor, v nichž jsou obiloviny skladovány; dezinsekce a deratizace se neprovádí, pokud jsou skladovací prostory vybaveny technologickým zařízením, které dezinsekci nebo deratizaci v plném rozsahu nahrazuje.
(3) Skladující subjekt skladuje obiloviny ve skladovacích prostorách odděleně podle druhů, účelového použití a jakostních tříd tak, aby bylo zabráněno zhoršování jejich jakosti. Obiloviny nelze skladovat společně s látkami páchnoucími, silně aromatickými nebo silně hygroskopickými, jejichž přítomnost může zhoršit jejich jakost.
(4) Skladující subjekt v průběhu skladování obilovin provádí nejméně jednou za 3 měsíce kontrolu zdravotního stavu a jakosti obilovin; zjistí-li, že skladovaná obilovina je napadena škůdcem, provede bezprostředně po tomto zjištění její ošetření způsobem stanoveným odpovídajícími technologickými předpisy.