Čl. I
Vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky použití látek přídatných, pomocných a potravních doplňků, se mění takto:
1. V příloze č. 1 části 5 Barviva v tabulce č. 7 v kolonce název potraviny se slova "alkoholické nápoje s obsahem nižším než 15 % (V/V) kromě uvedených v tabulkách č. 2 a 4" nahrazují slovy "alkoholické nápoje kromě alkoholických nápojů uvedených v tabulkách č. 2 a 4".
2. V příloze č. 1 části 6 Konzervanty v tabulce č. 2 se slova "sušené, zahuštěné nebo zchlazené vaječné obsahy" nahrazují slovy "sušené, zahuštěné, zmrazené nebo hluboce zmrazené vaječné produkty".
3. V příloze č. 2 části 6 Kadmium se položka "drůbež 0,1" zrušuje.
4. V příloze č. 2 části 18 Polychlorované bifenyly (PCB) se položka "drůbež 0,5 Pozn. 2,3" zrušuje.