CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 222/2004 Sb. Vyhláška, kterou se u chemických látek a chemických přípravků stanoví základní metody pro zkoušení fyzikálně-chemických vlastností, výbušných vlastností a vlastností nebezpečných pro životní prostředí Dodatek 1 - Druhy ryb doporučené ke zkoušení a vhodné zkušební podmínky

Dodatek 1 - Druhy ryb doporučené ke zkoušení a vhodné zkušební podmínky

222/2004 Sb. Vyhláška, kterou se u chemických látek a chemických přípravků stanoví základní metody pro zkoušení fyzikálně-chemických vlastností, výbušných vlastností a vlastností nebezpečných pro životní prostředí

Dodatek 1

Druhy ryb doporučené ke zkoušení a vhodné zkušební podmínky

+---------------------+-------------+-------------+---------------+------------+-----------+---------+----------------------+---------+

| Druhy | Doporučený | Fotoperioda | Doporučené | Doporučená | Velikost | Hustota | Krmivo | Délka |

| | rozsah | (h) | rozpětí | přesnost | násady | obsádky | | zkoušky |

| | zkušební | | počáteční | měření | (g/l) | -1 | | (d) |

| | teploty | | hmotnosti ryb | | | (l ) | | |

| | (°C) | | (g) | | | | | |

+---------------------+-------------+-------------+---------------+------------+-----------+---------+----------------------+---------+

| Doporučené druhy: | | | | | | | | |

| Oncorhynchus mykiss | 12,5 - 16,0 | 12 - 16 | 1 - 5 | na 100 mg | 1,2 - 2,0 | 4 | sušené krmivo pro | ≥ 28 |

| pstruh duhový | | | | | | | plůdek lososovitých | |

| | | | | | | | ryb | |

+---------------------+-------------+-------------+---------------+------------+-----------+---------+----------------------+---------+

| Jiné dobře popsané | | | | | | | | |

| druhy: | | | | | | | | |

| Danio rerio | 21 - 25 | 12 - 16 | 0,050 - 0,100 | na 1 mg | 0,2 - 1,0 | 5 - 10 | živé krmivo | ≥ 28 |

| danio pruhované | | | | | | | (Brachionus Artemia) | |

| Oryzias latipes | 21 - 25 | 12 - 16 | 0,050 - 0,100 | na 1 mg | 0,2 - 1,0 | 5 - 20 | živé krmivo | ≥ 28 |

| halančík japonský | | | | | | | (Brachionus Artemia) | |

+---------------------+-------------+-------------+---------------+------------+-----------+---------+----------------------+---------+