Část II
Informační list
Informace mohou být uvedeny ve formě tabulky udávající výčet všech spotřebičů, které dodává tentýž dodavatel, přičemž v tomto případě musí být uvedeny v níže stanoveném pořadí nebo v blízkosti popisu spotřebiče.
Informační list musí obsahovat následující informace:
1. Název dodavatele nebo obchodní značka.
2. Identifikační značka modelu.
3. Typ spotřebiče pro domácnost podle následujícího třídění:
+-----------+--------------------------------------------------------------+
| Kategorie | Popis v informačním listu |
+-----------+--------------------------------------------------------------+
| 1 | Chladnička bez prostorů o nízké teplotě |
| | |
| 2 | Chladnička s prostory o teplotě 4 °C a/nebo 10 °C |
| | |
| 3 | Chladnička s prostory o nízké teplotě, bez označení |
| | hvězdičkou |
| | |
| 4 | Chladnička s prostory o nízké teplotě, s označením jednou |
| | hvězdičkou (*) |
| | |
| 5 | Chladnička s prostory o nízké teplotě, s označením dvěma |
| | hvězdičkami (**) |
| | |
| 6. | Chladnička s prostory o nízké teplotě, s označením třemi |
| | hvězdičkami (***) |
| | |
| 7 | Chladnička/mraznička, s prostory o nízké teplotě *(***) |
| | |
| 8 | Skříňová mraznička |
| | |
| 9 | Pultová mraznička |
| | |
| 10 | Chladnička a mraznička s více než dvěma dveřmi, nebo jiná, |
| | nespadající do výše uvedených kategorií. Dodavatel může |
| | zvolit vlastní popis typu spotřebiče. |
+-----------+--------------------------------------------------------------+
4. Třída energetické účinnosti modelu, jak je definována v části IV. této přílohy, vyjádřená jako "Třída energetické účinnosti ... na stupnici A (nejvyšší účinnost, tj. nízká spotřeba elektrické energie) do G (nejnižší účinnost, tj. vysoká spotřeba elektrické energie)". Pokud je tato informace uvedena ve formě tabulky, může to být vyjádřeno jiným způsobem za předpokladu, že je jasné, že stupnice je od A (vyšší účinnost) do G (nižší účinnost).
5. Aniž by byly dotčeny jakékoli požadavky příslušného národního, regionálního nebo mezinárodního programu enviromentálního značení typu I. (ekolabelingového programu), může zde být připojena kopie eko-značky v případě, že spotřebiči byla eko-značka udělena v souladu s příslušným ekolabelingovým programem. V níže uvedeném "Návodu k provedení štítku" je vysvětleno, jakým způsobem je možno eko-značku uvést na štítku , přičemž její provedení (barevné, rozměrové, atd.) musí odpovídat pravidlům příslušného ekolabelingového programu.
6. Spotřeba energie v souladu s normami podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy, avšak vyjádřena v kWh za rok (tj. spotřeba za 24 hodin x 365) popsaná jako "Spotřeba energie XYZ/rok založená na výsledcích normalizované zkoušky po dobu 24 hod. Skutečná spotřeba energie závisí na způsobu použití a umístění spotřebiče.
7. Čistý úložný objem prostoru pro uložení čerstvých potravin (5 °C) v souladu s normami podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy. Tento požadavek se nevztahuje na třídy 8 a 9.
8. Čistý úložný objem prostoru pro uložení mražených potravin, v souladu s normami podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy - netýká se tříd 1 a 2. U spotřebičů třídy 3 čistý objem výrobníku ledu. U spotřebičů třídy 2 a 10 má být čistý objem každého prostoru dle bodu 7 a 8 uveden v souladu s normami podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy.
9. Označení prostoru pro uložení mražených potravin (existuje-li tento prostor) hvězdičkami v souladu s normami podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy.
10. Poznámka "Bez mražení" může být uvedena v souladu s definicemi uvedenými v normách podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy.
11. Doba skladování při vypnutí Z v hodinách definovaná jako "doba náběhu teploty" v souladu s normami podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy.
12. "Mrazicí výkonnost" v kg/24 hod. v souladu s normami podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy.
13. "Třída klimatu" v souladu s normami podle bodu 2 úvodního ustanovení této přílohy. Je-li spotřebič určen pro mírné klima, může být tento údaj vynechán.
14. "Hluk", přichází-li to v úvahu, měřený v souladu s platnými předpisy.
Pokud má spotřebič více než jeden prostor pro uložení čerstvých potravin a jeden pro ukládání mražených potravin, mohou být u tříd 7, 8, 9, 10, 11, 12 a 13 připojeny doplňující informace týkající se těchto prostorů. V tomto případě musí být názvy a pořadí v seznamu těchto prostorů jednotné. Neodpovídá-li navržená teplota prostoru systému označování hvězdičkami nebo normalizované teplotě pro uložení čerstvých potravin (5 °C), musí být tato teplota udána.
Pokud je součástí informačního listu kopie štítku buďto v barevném nebo černobílém provedení, je třeba uvést pouze další informace obsažené v informačním listu.