§ 2.
(1) Mlékem a mléčnými výrobky se rozumějí mléko kravské všeho druhu, též zahuštěné a sušené, smetany, mléčné nápoje, sýry, tvaroh a kasein.
(2) Jedlými tuky se rozumějí:
a) máslo, též přepouštěné,
b) vepřové a husí sádlo, syrové nebo škvařené,
c) lůj syrový nebo škvařený, též lisovaný,
d) umělé tuky jedlé podle § 1 vládního nařízení ze dne 2. března 1939, č. 49 Sb. I, o některých opatřeních, týkajících se výroby a prodeje umělých jedlých tuků.
(3) Surovinami k výrobě umělých tuků jedlých a olejů se rozumějí: olejnaté plody a semena, surové a rafinované rostlinné a živočišné oleje a tuky, též ztužené, pokud jich lze použiti k výrobě umělých tuků jedlých a pokud budou k této výrobě určeny.
(4) Vejci se rozumějí vejce slepičí ve skořápce, vejce tekutá a sušená, též žloutky a bílky oddělené.