CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 212/1939 Sb. Vyhláška předsedy vlády o hospodaření s mlékem, mléčnými výrobky, tuky a vejci. § 2.

§ 2.

212/1939 Sb. Vyhláška předsedy vlády o hospodaření s mlékem, mléčnými výrobky, tuky a vejci.

§ 2.

(1) Mlékem a mléčnými výrobky se rozumějí mléko kravské všeho druhu, též zahuštěné a sušené, smetany, mléčné nápoje, sýry, tvaroh a kasein.

(2) Jedlými tuky se rozumějí:

a) máslo, též přepouštěné,

b) vepřové a husí sádlo, syrové nebo škvařené,

c) lůj syrový nebo škvařený, též lisovaný,

d) umělé tuky jedlé podle § 1 vládního nařízení ze dne 2. března 1939, č. 49 Sb. I, o některých opatřeních, týkajících se výroby a prodeje umělých jedlých tuků.

(3) Surovinami k výrobě umělých tuků jedlých a olejů se rozumějí: olejnaté plody a semena, surové a rafinované rostlinné a živočišné oleje a tuky, též ztužené, pokud jich lze použiti k výrobě umělých tuků jedlých a pokud budou k této výrobě určeny.

(4) Vejci se rozumějí vejce slepičí ve skořápce, vejce tekutá a sušená, též žloutky a bílky oddělené.