§ 1
Předmět úpravy
(1) Toto nařízení v návaznosti na čl. 3 odst. 6 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 882/2004 ze dne 29. dubna 2004 o úředních kontrolách za účelem ověření dodržování právních předpisů týkajících se krmiv a potravin a pravidel o zdraví zvířat a dobrých životních podmínkách zvířat stanovuje rozsah a podmínky informační povinnosti provozovatele potravinářského podniku v místě určení (dále jen "příjemce potraviny v místě určení").
(2) Toto nařízení se vztahuje na
a) čerstvé ovoce druhu
1. broskve,
2. hrušky,
3. jablka,
4. jahody,
5. meruňky,
6. slívy a švestky a
7. třešně,
b) čerstvou zeleninu druhu
1. cibule a česnek,
2. mrkev, petržel kořenová a celer bulvový,
3. rajčata, papriky, okurky nakládačky a okurky salátové,
4. saláty, pekingské zelí a chřest,
5. zelí hlávkové, kapusta hlávková, kapusta růžičková, květák, brokolice a kedluben,
c) brambory konzumní rané a brambory konzumní pozdní.
(3) Toto nařízení se vztahuje pouze na případy, kdy místem určení je místo prvního příjmu, zacházení nebo manipulace s potravinou uvedenou v odstavci 2.