CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 211/2014 Sb. Nařízení vlády o stanovení rozsahu a podmínek informační povinnosti provozovatele potravinářského podniku v místě určení ve vztahu k některým druhům čerstvého ovoce, čerstvé zeleniny a brambor § 1 - Předmět úpravy

§ 1 - Předmět úpravy

211/2014 Sb. Nařízení vlády o stanovení rozsahu a podmínek informační povinnosti provozovatele potravinářského podniku v místě určení ve vztahu k některým druhům čerstvého ovoce, čerstvé zeleniny a brambor

§ 1

Předmět úpravy

(1) Toto nařízení v návaznosti na čl. 3 odst. 6 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 882/2004 ze dne 29. dubna 2004 o úředních kontrolách za účelem ověření dodržování právních předpisů týkajících se krmiv a potravin a pravidel o zdraví zvířat a dobrých životních podmínkách zvířat stanovuje rozsah a podmínky informační povinnosti provozovatele potravinářského podniku v místě určení (dále jen "příjemce potraviny v místě určení").

(2) Toto nařízení se vztahuje na

a) čerstvé ovoce druhu

1. broskve,

2. hrušky,

3. jablka,

4. jahody,

5. meruňky,

6. slívy a švestky a

7. třešně,

b) čerstvou zeleninu druhu

1. cibule a česnek,

2. mrkev, petržel kořenová a celer bulvový,

3. rajčata, papriky, okurky nakládačky a okurky salátové,

4. saláty, pekingské zelí a chřest,

5. zelí hlávkové, kapusta hlávková, kapusta růžičková, květák, brokolice a kedluben,

c) brambory konzumní rané a brambory konzumní pozdní.

(3) Toto nařízení se vztahuje pouze na případy, kdy místem určení je místo prvního příjmu, zacházení nebo manipulace s potravinou uvedenou v odstavci 2.