XI
Označování zdravotní nezávadnosti
1. Všechny zásilky vaječných výrobků odesílané z podniku musí být opatřeny etiketou, na níž musí být uvedeny tyto údaje:
a) v horní části velkými písmeny psaná zkratka České republiky (CZ) jako státu odesilatele a veterinární schvalovací číslo podniku,
v dolní části velkými písmeny psaná zkratka "EHS", nebo
v horní části velkými písmeny psaný název státu odesilatele (Česká republika),
ve střední části veterinární schvalovací číslo podniku,
v dolní části velkými písmeny psaná zkratka "EHS";
b) teplota, za které se vaječné výrobky mají uchovávat, doba, po kterou je zaručena jejich trvanlivost, a datum jejich výroby.
Údaje na etiketě musí být čitelné, nesmazatelné a se snadno dešifrovatelnými znaky.
2. Průvodní doklad musí obsahovat zejména tyto údaje:
a) druh výrobku s uvedením druhu zvířat, ze kterého výrobky pocházejí,
b) číslo šarže a datum výroby, nevyplývá-li z čísla šarže,
c) místo určení, jméno a příjmení nebo obchodní firmu a sídlo prvního příjemce.
3. Tyto údaje a informace na označení zdravotní nezávadnosti, pokud nejde o zavedené zkratky, se uvádějí v českém jazyku a v úředním jazyku, popřípadě v úředních jazycích státu místa určení.
******************************************************************