CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 200/2003 Sb. Vyhláška o veterinárních požadavcích na vaječné výrobky VI - Analytické hodnoty

VI - Analytické hodnoty

200/2003 Sb. Vyhláška o veterinárních požadavcích na vaječné výrobky

VI

Analytické hodnoty

1. Mikrobiologická kritéria:

Všechny šarže vaječných výrobků se musí po ošetření podrobit odběru vzorků k mikrobiologické kontrole v podniku, kde jsou ošetřeny, a to s cílem zjistit, zda odpovídají těmto kritériím:

a) Salmonella spp.: neprokázána v 25 g nebo 25 ml vaječných výrobků;

b) další kritéria:

- bakterie aerobní mezofilní:

5

M = 10

v 1 g nebo v 1 ml,

- Enterobacteriaceae:

2

M = 10

v 1 g nebo v 1 ml;

c) Staphylococcus aureus: neprokázán v 1 g vaječného výrobku.

M = hraniční hodnota počtu bakterií; výsledek se posuzuje jako nevyhovující, když vzorek obsahuje počet bakterií rovný nebo vyšší než M.

2. Další kritéria:

Všechny šarže vaječných výrobků se musí podrobit odběru vzorků ke kontrole v podniku, v němž jsou ošetřeny, a to s cílem zjistit, zda odpovídají těmto kritériím:

a) koncentrace kyseliny 3-hydroxymáselné nesmí překročit 10 mg v kilogramu sušiny neupraveného vaječného výrobku;

b) za účelem zabezpečení hygienické manipulace s vejci a vaječnými výrobky před ošetřením se uplatňují tyto normy:

- obsah kyseliny mléčné nesmí být vyšší než 1 000 mg v kilogramu sušiny vaječného výrobku (hodnota platí pouze pro neošetřený výrobek),

- obsah kyseliny jantarové nesmí překročit 25 mg v kilogramu sušiny vaječného výrobku. U fermentovaných výrobků se tyto hodnoty zjišťují před fermentací;

c) množství zbytků skořápek, podskořápkových blan a ostatních částic zjištěných ve vaječném výrobku nesmí překročit 100 mg v kilogramu vaječného výrobku;

d) množství reziduí uvedených v § 6 odst. 1 této vyhlášky nesmí překročit stanovené limity.