§ 33
Sazby daně
(1) Základní sazba daně z piva pro ostatní právnické a fyzické osoby a snížené sazby pro malé nezávislé pivovary podle § 2 písm. i) za 1 hektolitr a každé procento extraktu původní mladiny, ze které bylo pivo vyrobeno, před zakvašením jsou stanoveny takto:
+---------------+--------------------------------------------------------------------------------+
| číselný kód | základní sazba daně v Kč/hl za každé celé % extraktu původní mladiny |
| nomenklatury +-----------------------------------------------------------------+--------------+
| celního | pro malé nezávislé pivovary podle § 2 písm. i) | pro ostatní |
| sazebníku | | právnické |
| | | a fyzické |
| | | osoby |
| | | |
| +-----------------------------------------------------------------+ |
| | velikostní skupina podle výstavu v hl | |
| +-----------+------------+------------+-------------+-------------+ |
| | do 10 000 | nad 10 000 | nad 50 000 | nad 100 000 | nad 150 000 | |
| | včetně | do 50 000 | do 100 000 | do 150 000 | do 200 000 | |
| | | včetně | včetně | včetně | včetně | |
+---------------+-----------+------------+------------+-------------+-------------+--------------+
| 2203 | 12,00 Kč | 14,40 Kč | 16,80 Kč | 19,20 Kč | 21,60 Kč | 24,00 Kč |
+---------------+-----------+------------+------------+-------------+-------------+--------------+
Ke zlomkům procent (desetinným místům) se nepřihlíží.
(2) Výše daně u vyskladněného piva konkrétní koncentrace vyjádřené v procentech se vypočítá jako součin množství vyskladněného piva v hektolitrech, konkrétní výše procenta koncentrace a základní nebo snížené sazby.