CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 194/1996 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon o krmivech Skupina: emulgátory, stabilizátory, zahušťující a želírující látky

Skupina: emulgátory, stabilizátory, zahušťující a želírující látky

194/1996 Sb. Vyhláška, kterou se provádí zákon o krmivech

Skupina: emulgátory, stabilizátory, zahušťující a želírující látky

+----------------------+------------------------------------+------------+-----------+--------------------+---------------------------+

| Pořadové číslo | Chemické označení nebo | Druh nebo | Maximální | Obsah mg/kg | Poznámka |

| Účinná látka | popis | kategorie | stáří | kompletního krmiva | |

| Kód EU | | zvířat | | | |

| | | | +---------+----------+ |

| | | | | nejméně | nejvýše | |

+----------------------+------------------------------------+------------+-----------+---------+----------+---------------------------+

| 1+2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

+----------------------+------------------------------------+------------+-----------+---------+----------+---------------------------+

| 1. ALGINÁT SODNÝ | sodná sůl kyseliny polymannurové | všechny | | | | |

| č. EU 401 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 2. ALGINÁT DRASELNÝ | draselná sůl kyseliny polymannurové| všechny | | | | |

| č. EU 402 | | | | | | |

| | | | | | | |

| 3. ALGINÁT AMONNÝ | amonná sůl kyseliny polymannurové |mimo okrasné| | | | |

| č. EU 403 | | rybky | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 4. ALGINÁT VÁPENATÝ | vápenatá sůl kyseliny polymannurové| všechny | | | | |

| č. EU 404 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 5. AGAR-AGAR | polysacharidický komplex | všechny | | | | |

| č. EU 406 | produkovaný řasami čeledi | | | | | |

| | Rhodophyceae | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 6. ARABSKÁ GUMA | směs solí heteroglykanů uronových | všechny | | | | |

| č. EU 414 | kyselin produkovaná rostlinou | | | | | |

| | Accacia senegal | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 7. CARAGEEN | polysacharidický komplex | všechny | | | | |

| č. EU 407 | produkovaný řasami čeledi | | | | | |

| | Rhodophyceae | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 8. CASSIAGUM | | psi, kočky | | | 17 600 | jen krmiva v konzervách |

| č. EU 499 | | | | | | používá se do krmiv s |

| | | | | | | vlhkostí nejméně 20 % |

| | | | | | | |

| 9. CELULOSA | | všechny | | | | |

| mikrokrystalická | | | | | | |

| č. EU 460 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 10. CELULOSA | | všechny | | | | |

| prášková | | | | | | |

| č. EU 460 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 11. CUKRGLYCERID | směs esterů sacharosy a glyceridů | všechny | | | | |

| č. EU 474 | mastných kyselin pro potravinářské | | | | | |

| | účely | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 12. DEXTRAN | polysacharidický komplex | všechny | | | | |

| č. EU 486 | produkovaný organismem Leuconosta | | | | | |

| | mesenteroides | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 13. ETHYLCELULOSA | | všechny | | | | |

| č. EU 462 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 14. ESTERY SACHAROSY | | všechny | | | | |

| A MASTNÝCH KYSELIN | | | | | | |

| PRO POTR. ÚČELY | | | | | | |

| č. EU 473 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 15. ESTERY | | všechny | | | | |

| POLYETHYLENGLYKOLU | | | | | | |

| A MASTNÝCH KYSELIN | | | | | | |

| ZE SOJOVÉHO OLEJE | | | | | | |

| č. EU 487 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 16. ESTER | | telata | | | 5 000 | jen mléčné KS |

| POLYETHYLENGLYCERINU | | | | | | |

| A MASTNÝCH KYSELIN | | | | | | |

| Z LOJE | | | | | | |

| č. EU 488 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 17. zrušeno | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 18. GUAROVÁ GUMA | polysacharidický komplex | všechny | | | | |

| č. EU 412 | produkovaný rostlinou Cyanopsis | | | | | |

| | tetragonoloba | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 19. GLYCERIN | C3H8O3 | všechny | | | | |

| č. EU 422 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 20. HYDROXY- | | všechny | | | | |

| PROPYLCELULOSA | | | | | | |

| č. EU 463 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 21. HYDROXY- | | všechny | | | | |

| PROPYLMETHYLCELULOSA | | | | | | |

| č. EU 464 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 22. KYSELINA ALGINOVÁ| | všechny | | | | |

| č. EU 400 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 23. KYSELINA | C21H40O4 | všechny | | | | |

| STEAROYL-2- MLÉČNÁ | | | | | | |

| č. EU 480 | | | | | | |

| | | | | | | |

| 24. KARBOXY- | | všechny | | | | |

| METHYLCELULOSA | | | | | | |

| č. EU 466 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 25. KASEINÁT Ca | | všechny | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 26. KASEINÁT Na | | všechny | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 27. LECITIN | fosfatidylcholin | všechny | | | | |

| č. EU 322 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 28. MANNIT | C6H14O6 (D-mannitol) | všechny | | | | |

| č. EU 421 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 29. MOUČKA ZE | | všechny | | | | |

| SVATOJÁNSKÉHO CHLEBA | | | | | | |

| č. EU 410 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 30. METHYLCELULOSA | | všechny | | | | |

| č. EU 461 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 31. METHYL- | | všechny | | | | |

| ETHYLCELULOSA | | | | | | |

| č. EU 465 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 32. MONO- A | | všechny | | | | |

| DIGLYCERIDY | | | | | | |

| MASTNÝCH KYSELIN PRO | | | | | | |

| POTRAVINÁŘSKÉ ÚČELY | | | | | | |

| EXTERIFIKOVANÝCH | | | | | | |

| KYS. OCTOVOU, VINNOU | | | | | | |

| NEBO MLÉČNOU | | | | | | |

| č. EU 472 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 33. MONO- A | | všechny | | | | |

| DIGLYCERIDY MASTNÝCH | | | | | | |

| KYSELIN PRO | | | | | | |

| POTRAVINÁŘSKÉ ÚČELY | | | | | | |

| č. EU 471 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 34. MONOESTER | | všechny | | | | samotný nebo ve směsi |

| PROPYLENGLYKOLU | | | | | | s diestery |

| A MASTNÝCH KYSELIN | | | | | | |

| PRO POTRAVINÁŘSKÉ | | | | | | |

| ÚČELY | | | | | | |

| č. EU 477 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 35. NEÚPLNÉ | | psi | | | | |

| POLYGLYCEROL ESTERY | | | | | | |

| POLYKONDENZOVANÝCH | | | | | | |

| MASTNÝCH KYSELIN | | | | | | |

| Z RICINOVÉHO OLEJE | | | | | | |

| č. EU 498 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 36. PEKTIN | | všechny | | | | |

| č. EU 440 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 37. TRIFOSFOREČNAN | Na5P3O10 | psi, kočky | | | 5 000 | |

| SODNÝ | | | | | | |

| č. EU 450b | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 38. Na-, K- nebo Ca- | | všechny | | | | |

| SOLI MASTNÝCH | | | | | | |

| KYSELIN PRO | | | | | | |

| POTRAVINÁŘSKÉ ÚČELY | | | | | | |

| č. EU 470 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 39. POLYGLYCERIN- | | telata | | | | |

| ESTER MASTNÝCH | | | | | | |

| KYSELIN PRO | | | | | | |

| POTRAVINÁŘSKÉ ÚČELY | | | | | | |

| č. EU 475 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 40. POLYETHYLEN- | | všechny | | | | |

| GLYKOLGLYCERYLRICIN- | | | | | | |

| OLEÁT | | | | | | |

| č. EU 484 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 41. POLYGLYCERINETER | | telata | | | 5 000 | jen v mléčných KS |

| S ALKOHOLY VZNIKLÝMI | | | | | | |

| REDUKCÍ KYSELINY | | | | | | |

| PALMITOVÉ A OLEJOVÉ | | | | | | |

| č. EU 489 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 42. PROPANDIOL | C3H8O2 | dojnice | | | 12 000 | |

| č. EU 490 | |výkrm skotu,| | | | |

| | | telata, | | | | |

| | | prasata | | | | |

| | | ovce, kozy | | | | |

| | | a drůbež | | | 36 000 | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 43. 1,2-PROPAN- | ester propandiolu a kyseliny | všechny | | | | |

| DIOLALGINÁT | alginové | | | | | |

| č. EU 405 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 44. POLYMERY Z | | všechny | | | 50 | |

| POLYOXYPROPYLENU- | | | | | | |

| POLYOXYETHYLETERU | | | | | | |

| č. EU 497 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 45. POLYOXYETHYLEN- | | všechny | | | 5 000 1) | jen v mléčných KS |

| SORBITAN: | | | | | | 1) samotný či dohromady |

| -MONOLAURÁT | | | | | | |

| č. EU 432 | | | | | | |

| | | | | | | |

| -MONOOLEÁT | | | | | | |

| č. EU 433 | | | | | | |

| | | | | | | |

| -MONOPALMITÁT | | | | | | |

| č. EU 434 | | | | | | |

| | | | | | | |

| -MONOSTEARÁT | | | | | | |

| č. EU 435 | | | | | | |

| | | | | | | |

| -TRISTEARÁT | | | | | | |

| č. EU 436 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 46. POLYETHYLEN- | | všechny | | | 300 | |

| GLYKOSOL 6 000 | | | | | | |

| č. EU 496 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 47. SORBIT | C6H14O6 | všechny | | | | |

| č. EU 420 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 48. STEAROYLTARTRÁT | | všechny | | | | |

| č. EU 483 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 49. Na-SŮL KYSELINY | C21H39O4Na | všechny | | | | |

| STEAROYL-2-MLÉČNÉ | | | | | | |

| č. EU 481 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 50. Ca-SŮL KYSELINY | (C21H39O4)2Ca | všechny | | | | |

| STEAROYL-2-MLÉČNÉ | | | | | | |

| č. EU 482 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 51. TAMARYŠKOVÁ | | všechny | | | | |

| MOUČKA | | | | | | |

| č. EU 411 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 52. TRAGANTT | polysacharidický komplex | všechny | | | | |

| č. EU 413 | produkovaný rostlinou rodu | | | | | |

| | Astragalus | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 53. XANTHAGUM | polysacharidický komplex | všechny | | | | |

| č. EU 415 | produkovaný bakterií Xanthomonas | | | | | |

| | campestris | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| 54. SORBITAN: | | všechny | | | | |

| | | | | | | |

| -MONOSTEARÁT | | | | | | |

| č. EU 491 | | | | | | |

| | | | | | | |

| -TRISTEARÁT | | | | | | |

| č. EU 492 | | | | | | |

| | | | | | | |

| -MONOLAURÁT | | | | | | |

| č. EU 493 | | | | | | |

| -MONOOLEÁT | | | | | | |

| č. EU 494 | | | | | | |

| | | | | | | |

| -MONOPALMITÁT | | | | | | |

| č. EU 495 | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

| | | | | | | |

+----------------------+------------------------------------+------------+-----------+---------+----------+---------------------------+