Příloha č. 5
Tolerance pro jakostní znaky krmných surovin
+-------------------------------------------------+-----------------+-----------------------+----------------------------------------------------+
| Jakostní znaky | Jednotka obsahu | Deklarovaný obsah | Přípustná odchylka od deklarovaného obsahu při |
| | | | nedodržení | překročení |
+-------------------------------------------------+-----------------+-----------------------+----------------------+-----------------------------+
| 1 | 2 | 3 | 4 |
+-------------------------------------------------+-----------------+-----------------------+----------------------+-----------------------------+
| Vlhkost (voda) | % | do 5,0 | - | 0,5 % abs. |
| | % | 5,1 - 10,0 | - | 10 % rel. |
| | % | nad 10,1 | - | 1,0 % abs. |
| | | | | |
| | | | | |
| Dusíkaté látky | g/kg | do 100 | 10 g/kg | - |
| | g/kg | 101 - 200 | 10 % rel. | - |
| | g/kg | nad 201 | 20 g/kg | - |
| | | | | |
| Tuk | g/kg | do 50 | 6 g/kg | - |
| | g/kg | 50 - 150 | 12 % rel. | - |
| | g/kg | nad 151 | 18 g/kg | - |
| | | | | |
| Popel | g/kg | do 50 | - | 5 g/kg |
| | g/kg | 51 - 100 | - | 10 % rel. |
| | g/kg | nad 101 | - | 10 g/kg |
| | | | | |
| Vláknina | g/kg | do 60 | - | 9 g/kg |
| | g/kg | 61 - 140 | - | 15 % rel. |
| | g/kg | nad 141 | - | 21 g/kg |
| | | | | |
| Veškeré cukry, redukující cukry | g/kg | do 50 | 5 g/kg | - |
| jako sacharosa, laktosa, glukosa | g/kg | 51 - 200 | 10 % rel. | - |
| (dextrosa) | g/kg | nad 201 | 20 g/kg | - |
| | | | | |
| Škrob, inulin | g/kg | do 100 | 10 g/kg | - |
| | g/kg | 101 - 300 | 10 % rel. | - |
| | g/kg | nad 301 | 30 g/kg | - |
| | | | | |
| Vápník, fosfor, hořčík | g/kg | do 20 | 2 g/kg | - |
| | g/kg | 21 - 150 | 10 % rel. | - |
| | g/kg | nad 151 | 15 g/kg | - |
| | | | | |
| Sodík, uhličitan vápenatý | g/kg | do 20 | - | 2 g/kg |
| | g/kg | 21 - 150 | - | 10 % rel. |
| | g/kg | nad 151 | - | 15 g/kg |
| | | | | |
| Chloridy jako NaCl, nerozpustný | g/kg | do 30 | - | 3 g/kg |
| podíl popele v HCl | g/kg | nad 31 | - | 10 % rel. |
| | | | | |
| Vitamin A | m.j./kg | bez rozdílu obsahu | 30 % rel. | - |
| | | | | |
| Lysin, methionin | g/kg | bez rozdílu obsahu | 20 % rel. | - |
| | | | | |
| Těkavé látky v tucích | g/kg | bez rozdílu obsahu | - | 20 % rel. |
| | | | | |
| Nečistoty nerozpustné v | g/kg | pod 20 | - | 2 g/kg |
| petroleteru,diethyleteru | g/kg | 20 - 150 | - | 10 % rel. |
| | g/kg | nad 151 | - | 15 g/kg |
| | | | | |
| Číslo kyselosti | mg KOH/g tuku | do 20 | - | 2 mg KOH |
| | mg KOH/g tuku | 21 až 150 | - | 10 % rel. |
| | mg KOH/g tuku | nad 151 | - | 15 mg KOH |
| | | | | |
| Karoteny | mg/kg | bez rozdílu obsahu | 30 % rel. | - |
| | | | | |
| Xantofyly | mg/kg | bez rozdílu obsahu | 30 % rel. | - |
| | | | | |
| Druhová čistota | % | do 80,0 | 4,0 % abs. | - |
| | | 80,1 - 85,0 | 5 % rel. | - |
| | | 85,1 - 90,0 | 2,5 % abs. | - |
| | | 90,1 - 95,0 | 2,5 % rel. | - |
| | | nad 95,1 | 1,0 % abs. | - |
| | | | | |
| Volné těkavé dusíkaté látky, | g/kg | bez rozdílu obsahu | - | 20 % rel. |
| volný amoniak | | | | |
| | | | | |
| | | | | |
| | | | | |
+-------------------------------------------------+-----------------+-----------------------+----------------------+-----------------------------+
------------------------------------------------------------------