3. Znaky krmiva
3.1. Fyzikální a fyzikálně-chemické vlastnosti: makro a mikroskopická morfologie, velikost částic, hustota, specifická hmotnost, vazba vody, rozpustnost, elektrostatické vlastnosti atd.
3.2. Chemické složení a znaky
3.2.1. Vlhkost, obsah dusíkatých látek, tuku, vlákniny, popela, veškerých cukrů, kolísání rozpětí obsahů.
3.2.2. Obsah celkového dusíku, bílkovin, nukleových kyselin, amoniakálního dusíku, aminového dusíku, nitrátů a nitritů. Kvalitativní a kvantitativní složení aminokyselin celkem a volných purinových a pyrimidinových bází.
3.2.3. Kvalitativní a kvantitativní složení tuků (mastné kyseliny, nezmýdelnitelné látky, pigmenty rozpustné v tuku, fosfolipidy).
3.2.4. Složení obsažených cukrů.
3.2.5. Kvalitativní a kvantitativní obsah minerálních složek.
3.2.6. Kvalitativní a kvantitativní obsah vitamínů.
3.2.7. Kvalitativní a kvantitativní obsah speciálních složek: doplňkové látky, zbytky substrátů a zřeďovacích prostředků, jiné případně škodlivé zbytky látkové přeměny substrátu, kultivačního média, výrobního postupu.
3.3. Mikrobiologická kontaminace krmiva.
3.4. Chování a stabilita krmiva a ve směsi s jinými krmivy při skladování.