CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 172/2015 Sb. Vyhláška o informační povinnosti příjemce potravin v místě určení § 2 - Rozsah informačních povinností, termín a způsob předávání informací

§ 2 - Rozsah informačních povinností, termín a způsob předávání informací

172/2015 Sb. Vyhláška o informační povinnosti příjemce potravin v místě určení

§ 2

Rozsah informačních povinností, termín a způsob předávání informací

(1) Příjemce potravin z jiného členského státu Evropské unie nebo třetí země v místě určení, jde-li o potravinu uvedenou v § 1 odst. 2 písm. a) až d) a místo určení podle § 1 odst. 3, oznámí prostřednictvím informačního systému Státní zemědělské a potravinářské inspekce nejpozději 24 hodin před příchodem potravin na místo určení

a) druh potraviny přicházející na místo určení,

b) množství potraviny přicházející na místo určení,

c) členský stát Evropské unie nebo třetí zemi, název a adresu provozovatele potravinářského podniku dodávajícího potravinu na místo určení,

d) název, adresu a identifikační číslo místa určení a příjemce potraviny v místě určení a

e) datum příchodu potraviny na místo určení.

(2) Příjemce potravin z jiného členského státu Evropské unie v místě určení, jde-li o potravinu uvedenou v § 1 odst. 2 písm. e) a místo určení podle § 1 odst. 3, oznámí prostřednictvím informačního systému Státní veterinární správy nejpozději 24 hodin před příchodem potravin na místo určení

a) druh potraviny přicházející na místo určení,

b) množství potraviny přicházející na místo určení,

c) fyzikální stav nebo způsob úpravy potraviny přicházející na místo určení,

d) členský stát Evropské unie, název a adresu provozovatele potravinářského podniku dodávajícího potravinu na místo určení, včetně čísla schválení nebo registrace 8), pokud mu bylo příslušným orgánem dozoru přiděleno,

e) adresu místa určení a příjemce potraviny v místě určení, včetně čísla schválení nebo registrace, pokud mu bylo příslušným orgánem dozoru přiděleno 8), a

f) datum příchodu potraviny na místo určení.

------------------------------------------------------------------

8) Čl. 6 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně potravin.