§ 6
(1) Organizace plánuje a zajišťuje v souladu s platnými mzdovými předpisy a normami a podle metodických pokynů Státní plánovací komise počet pracovníků, mzdový fond a osobní náklady mimo mzdový fond, dále plánuje a zajišťuje podle metodických pokynů Státní plánovací komise potřebné investice a generální opravy, jakož i veškeré prostředky pro údržbu závodní jídelny. Financování závodních jídelen upravují zvláštní předpisy ministerstva financí.
(2) Při investiční výstavbě nových podniků je povinností příslušných investorů zajistit ve svém plánu financování výstavby závodních jídelen potřebné kapacity.
(3) Odpisy ze základních prostředků používaných závodní jídelnou u hospodářské a zvláštní rozpočtové organizace jsou součástí vlastních nákladů organizace.
(4) Organizace, u níž je závodní jídelna zřízena, poskytuje závodní jídelně místnosti, otop, elektřinu, plyn, páru, vodu a podle potřeby i dopravní prostředky včetně pohonných hmot, platu řidiče a závozníka pro dopravu zásob a pro dopravu jídel na pracoviště svých zaměstnanců.
(5) Organizace, jejichž zaměstnanci se stravují v cizí závodní jídelně na základě smlouvy nebo jen se souhlasem své organizace a závodního výboru anebo jejichž zaměstnanci se dietně stravují v nejbližší cizí závodní jídelně, jsou povinny uhradit měsíčně organizacím, které tyto jídelny provozují, též poměrný díl úhrady odpisů základních prostředků a nákladů na služby poskytované podle předchozího odstavce. Výše úhrady je součástí smlouvy mezi organizacemi a může být stanovena paušálem.
(6) U sdružené závodní jídelny poskytují příslušné organizace podle smlouvy poměrný díl úhrady nákladů na základní prostředky, poměrný díl odpisů základních prostředků a nákladů na poskytované služby té organizaci, která závodní jídelnu provozuje.
(7) Organizace, která zřídila jídelnu bez přípravy jídel, vybavuje ji potřebným zařízením a udržuje ji v řádném stavu. Hradí též všechny náklady, včetně nákladů na dovoz jídla.