§ 14
Pomocné hospodářství závodních jídelen
(1) Pro zlepšení závodního stravování zřizuje a provozuje organizace pomocné hospodářství po schválení příslušným okresním hygienikem.
(2) Organizace poskytuje pro provoz pomocného hospodářství prostor, základní prostředky (fondy) a potřebná zařízení.
(3) V pomocném hospodářství se může pěstovat zelenina a ovoce, chovat drůbež, produkovat vlastní krmivo, mohou se vykrmovat vepři apod. K výkrmu vepřů a chovu drůbeže se použije především odpadků potravin a krmiva z vlastní produkce pomocných hospodářství.
(4) Organizace může uzavřít smlouvu s jednotným zemědělským družstvem nebo jiným zemědělským závodem o využití odpadků ze závodní jídelny k výkrmu vepřů za protidodávku vepřového masa.
(5) O provozu a hospodaření pomocného hospodářství se vede evidence odděleně od hospodaření závodní jídelny tak, aby byl získán přehled o stavech hospodářského zvířectva, o přírůstcích za sledované období, o celkové produkci a o nákladech pomocného hospodářství.