ODDÍL V
Vedení operativní evidence lihu
1. Lihovarské závody, výrobny lihovin, octárny, ostatní právnické a fyzické osoby nakupující líh čistý a líh zvláštně denaturovaný za ceny bez spotřební daně, musí vést samostatný záznam o příjmu a vydání lihu obsahující údaje uvedené v oddílu VI bodu 4.
2. Do příjmové části záznamu o příjmu a vydání lihu se zapisují v litrech alkoholu
- počáteční skutečná zásoba lihu převedená z předcházejícího výrobního období nebo hospodářského roku,
- vyrobené množství lihu podle výrobních listů nebo záznamů,
- přijaté množství lihu podle přejímacích listů nebo jim podobných dokladů,
- vrácené zásilky,
- přebytky zjištěné při zjišťování zásob fyzickou inventurou.
Do výdejové části se zapisují
- veškerý vyskladněný líh na prodej včetně vzorků,
- líh upotřebený ve vlastním závodě,
- schodky zjištěné při zjišťování zásob lihu provedené fyzickou inventurou.
Ztráty lihu do normy a nad normu ztrát lihu při dopravě se evidují podle zásad stanovených Normami ztrát lihu. 4)
------------------------------------------------------------------
4) Výnos Ministerstva zemědělství a výživy ČSR č.j. 1158/73-VI/3, ve znění výnosu č.j. 1189/83-513 ze dne 22. 7. 1983, jímž se stanoví normy ztrát lihu při výrobě a oběhu lihu.