§ 1
Pro kalendářní rok 2003 se stanoví tyto spouštěcí úrovně objemu dovozů pro jednotlivé zemědělské výrobky a skupiny zemědělských výrobků:
+--------------------+----------------------------------+------------+
| Číslo, položka | Název výrobku | Spouštěcí |
| nebo podpoložka | | úroveň |
| celního sazebníku | | objemu |
| | | dovozů |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Živý skot: | |
| | | |
| 0102 90 | Ostatní | 9 643 t |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Živá prasata: | |
| | Ostatní: | |
| | | |
| 0103 92 | S hmotností 50 kg nebo vyšší | 21 428 t |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Ovce: | |
| | Ostatní: | |
| | | |
| 0104 10 30 | Jehňata do stáří jednoho roku | |
| 0104 10 80 | Ostatní | |
| | | 371 t |
| ex 0204 | Skopové nebo kozí maso, čerstvé, | |
| | chlazené nebo zmrazené | |
| | | |
| (kromě 0204 22 50, | (kromě nevykostěných skopových | |
| 0204 42 50 | čerstvých, chlazených nebo | |
| a 0204 50) | zmrazených spojených a | |
| | oddělených kýt a kromě kozího | |
| | masa) | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 0201 | Hovězí maso, čerstvé nebo | |
| | chlazené | |
| | | 2 361 t |
| 0202 | Hovězí maso zmrazené | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 0203 | Vepřové maso, čerstvé, chlazené | 22 245 t |
| | nebo zmrazené | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Maso a jedlé droby z drůbeže | |
| | čísla 0105, čerstvé, chlazené | |
| | nebo zmrazené: | |
| | Z kohoutů a slepic druhu Gallus | |
| | domesticus: | |
| | | |
| 0207 11 | Nedělené, čerstvé nebo chlazené | |
| 0207 12 | Nedělené, zmrazené | 12 278 t |
| ex 0207 13 | Dělené maso a droby, čerstvé | |
| (kromě 0207 13 91) | nebo chlazené | |
| | (kromě jater) | |
| ex 0207 14 | Dělené maso a droby, zmrazené | |
| (kromě 0207 14 91) | (kromě jater) | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Maso a jedlé droby, solené,ve | |
| | slaném nálevu, sušené nebo | |
| | uzené; jedlé moučky a prášky | |
| | z masa nebo drobů: | |
| | | |
| | Ostatní, včetně jedlých mouček | |
| | a prášků z masa a drobů: | |
| | Ostatní: | |
| | | 411 t |
| | Maso: | |
| 0210 99 21 | Nevykostěné skopové a kozí | |
| 0210 99 29 | Vykostěné skopové a kozí | |
| 0210 99 39 | Ostatní | |
| | | |
| | Droby: | |
| 0210 99 60 | Skopové a kozí | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Mléko a smetana, zahuštěné nebo | |
| | obsahující přidaný cukr nebo | |
| | jiná sladidla: | |
| | | |
| 0402 10 | V prášku, granulích nebo v jiné | |
| | pevné formě, s obsahem tuku | |
| | nepřesahujícím 1,5 % | |
| | hmotnostních | 1 910 t |
| | | |
| | V prášku, granulích nebo v jiné | |
| | pevné formě, s obsahem tuku | |
| | převyšujícím 1,5 % hmotnostních: | |
| | | |
| 0402 21 | Neobsahující přidaný cukr nebo | |
| | jiná sladidla | |
| 0402 29 | Ostatní | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 0403 10 | Jogurt | 29 746 t |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Máslo a jiné tuky a oleje | |
| | získané z mléka; mléčné | |
| | pomazánky: | |
| | | |
| 0405 10 | Máslo | |
| 0405 90 | Ostatní | 3 211 t |
| | | |
| | Mléčné pomazánky: | |
| | | |
| 0405 20 90 | S obsahem tuku převyšujícím 75 % | |
| | hmotnostních, avšak menším než | |
| | 80 % hmotnostních | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Brambory, čerstvé nebo chlazené: | |
| | Ostatní: | |
| | | |
| 0701 90 10 | K výrobě škrobu | 33 584 t |
| | Ostatní: | |
| 0701 90 90 | Ostatní | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Vinné hrozny, čerstvé nebo | |
| | sušené: | |
| | Čerstvé: | |
| | | |
| 0806 10 90 | Ostatní | 12 741 t |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 1105 | Mouka, krupice, prášek, vločky, | 2 399 t |
| | granule a pelety z brambor | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 1108 11 | Pšeničný škrob | 1 670 t |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 1108 12 | Kukuřičný škrob | 8 444 t |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 1108 13 | Bramborový škrob | 15 t |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Semena řepky nebo řepky olejky, | |
| | též ve zlomcích: | |
| | | |
| | Semena řepky nebo řepky olejky s | |
| | nízkým obsahem kyseliny erukové: | 16 200 t |
| | | |
| 1205 10 90 | Ostatní | |
| | | |
| 1205 90 00 | Ostatní | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Slunečnicová semena, též ve | |
| | zlomcích: | |
| | Ostatní: | |
| | | |
| 1206 00 91 | Loupaná; ve slupce šedě a bíle | 16 885 t |
| | proužkovaná | |
| 1206 00 99 | Ostatní | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Slunečnicový olej nebo | |
| | světlicový olej a jejich frakce: | |
| | | |
| 1512 11 | Surový olej | 17 018 t |
| 1512 19 | Ostatní | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| ex 1514 | Řepkový nebo hořčičný olej a | |
| | jejich frakce, též rafinované, | |
| | ale chemicky neupravené | 8 017 t |
| (kromě 1514 19 90 | (kromě olejů uvedených níže) | |
| a 1514 99 90) | | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Řepkový nebo hořčičný olej a | |
| | jejich frakce, též rafinované, | |
| | ale chemicky neupravené: | |
| | | |
| | Olej řepky nebo řepky olejky s | |
| | nízkým obsahem kyseliny erukové | |
| | a jeho frakce: | |
| | | |
| | Ostatní: | 14 140 t |
| 1514 19 90 | Ostatní | |
| | | |
| | Ostatní: | |
| | Ostatní: | |
| 1514 99 90 | Ostatní | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 1517 | Margarin; směsi nebo přípravky | |
| | jedlých živočišných nebo | |
| | rostlinných tuků nebo olejů nebo | |
| | frakcí různých tuků nebo olejů | 17 182 t |
| | této kapitoly, jiné než jedlé | |
| | tuky nebo oleje nebo jejich | |
| | frakce čísla 1516 | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| ex 1902 | Těstoviny, též vařené nebo | |
| (kromě 1902 40) | nadívané (masem nebo jinými | |
| | nádivkami) nebo jinak upravené, | |
| | jako špagety, makarony, nudle, | |
| | široké nudle, noky, ravioly | 12 590 t |
| | (masové nebo zeleninové | |
| | taštičky), cannelloni (druh | |
| | makaronů); kuskus též připravený | |
| | (kromě kuskus) | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 2105 | Zmrzlina, eskymo a podobné | 7 979 t |
| | výrobky, též s obsahem kakaa | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 2202 10 | Voda, včetně minerálních vod a | |
| | sodovek, s přídavkem cukru nebo | 450 946 hl |
| | jiných sladidel nebo | |
| | aromatizovaná | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 2207 10 | Ethylalkohol nedenaturovaný s | |
| | objemovým obsahem alkoholu 80 % | 26 505 hl |
| | obj. nebo více | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| | Ethylalkohol nedenaturovaný s | |
| | objemovým obsahem alkoholu | |
| | menším než 80 % obj.; destiláty, | |
| | likéry a jiné lihové nápoje. | |
| | | 126 203 hl |
| 2208 60 | Vodka | |
| 2208 70 | Likéry a cordialy | |
| 2208 90 | Ostatní | |
+--------------------+----------------------------------+------------+
| 3505 10 | Dextriny a jiné modifikované | 14 657 t |
| | škroby | |
+--------------------+----------------------------------+------------+