§ 10
Průmysl potravinářský
(1) V souladu se zásadami správné výživy a s růstem životní úrovně obyvatelstva zvětší potravinářský průmysl dodávky čerstvých a biologicky hodnotných potravin bohatých na vitamíny a zlepší skladbu vyráběných potravin. Dále rozšíří výrobu hotových a polopřipravených jídel a podstatně zvětší dodávky zboží ve spotřebitelském balení. Přednostně se bude rozvíjet výroba cukrovarská, mlékárenská, drůbežářská, jatečná a masná.
(2) Ze základních druhů potravinářského zboží se v roce 1965 vyrobí 583 000 tun masa na kosti, 77 000 tun vepřového syrového sádla, 81 000 tun mlékárenského másla, 117 000 tun rostlinných jedlých tuků a 1 222 000 tun cukru.
(3) Potravinářské závody budou modernizovány zaváděním mechanizovaných, kontinuálních a automatizovaných výrobních procesů.