Příloha
Roční směrná čísla spotřeby vody
+--------------------------------------------------------------------------+
| Roční směrné |
| Položka č., popř. jiný |
| č. Druh spotřeby vody ukazatel |
| spotř. vody |
+--------------------------------------------------------------------------+
| I. Bytový fond |
| |
| byty |
| na jednoho obyvatele bytu |
| |
| 1. v domech pouze s výtoky 16 m3 |
| |
| 2. v domech pouze s výtoky a společnými |
| WC (pavlačový typ) 25 m3 |
| |
| 3. Je-li v bytě výtok a WC (bez koupelny, |
| sprchového nebo vanového koutu) 31 m3 |
| |
| 4. Je-li v bytě výtok, WC a koupelna |
| (sprchový nebo vanový kout) s kamny |
| na pevná palivu 41 m3 |
| |
| 5. Je-li v bytě výtok, WC a koupelna |
| (sprchový nebo vanový kout) |
| s průtokovým ohřívačem nebo elektrickým |
| bojlerem 46 m3 |
| |
| 6. Je-li v bytě výtok, WC a koupelna |
| (sprchový nebo vanový kout) |
| s centrální přípravou teplé vody 56 m3 |
| |
| 7. rekreační chaty |
| na jednoho obyvatele rekreační chaty se |
| spotřeba vypočte jako u položek 1 až 6 |
| s přihlédnutím k délce užívaní chaty během roku |
| |
| II. Veřejné budovy |
| |
| (kancelářské budovy, školy, mateřské školy, |
| družiny mládeže, Internáty, učňovské domovy, |
| studentské koleje) |
| |
| kancelářské budovy |
| |
| na jednoho pracovníka |
| |
| 8. v budově pouze s výtoky a WC 14 m3 |
| |
| 9. v budově s umyvadly, WC a s centrální přípravou |
| teplé vody nebo s průtokovými ohřívači, |
| popřípadě bojlery 20 m3 |
| |
| školy |
| |
| na jednu osobu (Žáka, učitele, pracovníka) |
| při průměru 200 pracovních dní |
| |
| 10. v budově pouze s výtoky 4 m3 |
| |
| 11. v budově pouze s výtoky a WC 6 m3 |
| mateřské školy % denním provozem |
| na jednu osobu (učitele, pracovníka, dítě) |
| |
| 12. v objektech pouze s výtoky a WC 8 m3 |
| |
| 13. v objektech s WC, kuchyní a umývárnou |
| s přípravou teplé vody ke koupání |
| nebo sprchovaní 16 m3 |
| |
| 14. družiny mládeže |
| (pouze s výtoky a WC) |
| na 1 osobu včetně pracovníků 4 m3 |
| |
| internáty, učňovské domovy, studentská koleje |
| na 1 osobu včetně pracovníků |
| |
| 15. v budovách s umyvadly, WC a umývárnou |
| s přípravou teplé vody ke koupání |
| nebo sprchovaní 20 m3 |
| |
| 16. v budovách s umyvadly, WC, umývárnou s přípravou |
| teplé vody ke koupání nebo sprchování a s kuchyní 32 m3 |
| ve veřejných budovách, kde jsou byty, připočte |
| se roční směrné číslo podle vybavení bytu |
| |
| III. Hotely a ubytovny |
| |
| hotely s restaurací |
| na jedno lůžko |
| |
| 17. v budovách, kde většina pokojů je vybavena |
| WC a koupelnami (sprchami) 360 m3 |
| |
| 18. v budovách, kde většina pokojů je bez |
| koupelen (sprch) nebo WC 180 m3 |
| |
| 19. v budovách, kde jsou pokoje bez koupelen |
| (sprch) a WC 60 m3 |
| |
| 20. hotely bez restaurací |
| (WC a koupelny-sprchy jsou na chodbě společné) |
| na jedno lůžko 36 m3 |
| ubytovny (umyvadla, WC bez koupelen či sprch) |
| na jedno lůžko |
| |
| 21. do 5 hostinských pokojů 18 m3 |
| |
| 22. do 20 hostinských pokojů 24 m3 |
| |
| 23. nad 20 hostinských pokojů 30 m3 |
| v případě, že lze použít koupelny, připočte |
| se k jednotlivým směrným číslům |
| na jedno lůžko 10 m3 |
| |
| IV. Zdravotnická a sociální zařízení |
| |
| 24. zdravotnická střediska, ambulatoria, |
| lékařské ordinace (umyvadla, WC) |
| |
| na jednoho pracovníka 18 m3 |
| |
| na jednu ošetřovanou osobu v denním průměru 2 m3 |
| |
| 25. jesle s denním provozem |
| (WC, kuchyně, umývárna s přípravou teplé vody |
| ke koupání nebo sprchování) |
| |
| na jednoho pracovníka 18 m3 |
| |
| |
| na 1 lůžko 12 m3 |
| |
| lékárny (WC, umyvadla) |
| na jednoho pracovníka |
| |
| 26. s destilačním přístrojem 30 m3 |
| |
| 27. bez destilačního přístroje 20 m3 |
| |
| 28. hygienicko epidemiologická stanice |
| (WC, umyvadla) |
| |
| na jednoho pracovníka 20 m3 |
| |
| na jednu vyšetřovanou osobu v denním průměru 4 m3 |
| |
| 29. zubní střediska s celoročním |
| provozem |
| (WC, umyvadla) |
| |
| na jednoho pracovníka 38 m3 |
| |
| na jednu ošetřovanou osobu v denním průměru 2 m3 |
| očistné lázně s celoročním provozem |
| |
| 30. vanová lázeň na 1 koupáni 240 l |
| |
| 31. sprchová lázeň na jedno sprchování 120 l |
| |
| V. Kulturní a osvětové podniky |
| |
| 32. kina a divadla s celoročním provozem |
| (WC, umyvadla) |
| |
| na jedno sedadlo při jednom představení denně 0,6 m3 |
| |
| 33. klubovny, společenské nebo kulturní |
| místnosti |
| (WC, umyvadla k dispozici) 10 m3 |
| |
| 34. přednáškové síně, knihovny, čítárny, |
| studovny a muzea |
| (WC a umyvadla k dispozici) |
| |
| na jednoho stálého pracovníka 20 m3 |
| |
| na jednoho návštěvníka v denním průměru 2 m3 |
| |
| VI. Provozovny, prodejny a výrobny |
| |
| pohostinství - restaurace |
| (WC, umyvadla) |
| |
| na jednoho pracovníka v jedné směně |
| |
| 35. kde je jen výčep 30 m3 |
| |
| |
| 36. kde je výčep a podávání studených jídel 50 m3 |
| 37. kde je výčep, podávání studených a |
| teplých jídel 80 m3 |
| |
| 38. výčepní pult s trvalým průtokem |
| 3 l/min. (připočítává se k položkám 35-37) |
| za jednu směnu ročně 450 m3 |
| |
| 39. jídelny závodního stravováni, |
| kde se jídlo dováží (WC, umyvadla) |
| na 1 strávníka v denním průměru 6 m3 |
| |
| 40. závodní kuchyně a jídelny |
| (WC, umyvadla) |
| |
| na jednoho strávníka v denním průměru 12 m3 |
| provozovny místního významu kde se voda |
| nepoužívá k výrobě, |
| na jednoho pracovníka v jedné směně |
| |
| 41. pouze s výtoky 6 m3 |
| |
| 42. s výtoky a WC 16 m3 |
| |
| 42. s výtoky a WC 16 m3 |
| |
| 43. s výtoky, WC a přípravou teplé vody |
| v průtokovém ohřívači (bojleru) 20 m3 |
| |
| 44. s výtoky, WC. přípravou teplé vody |
| v průtokovém ohřívači (bojleru) a |
| s možností sprchování teplou vodou 30 m3 |
| |
| 45. s výtoky, WC, přípravou teplé vody |
| v průtokovém ohřívači (bojleru) a |
| možností sprchování teplou vodou |
| v provozovnách s nečistým provozem |
| (kominíci, teplé a prašné provozy apod.) 40 m3 |
| |
| 46. samostatné prádelny (zakázkové) |
| na 1 q vypraného prádla (tzv. technologická voda) 6 m3 |
| na jednoho pracovníka v jedné směně podle |
| položek 41-45 |
| holičství a kadeřnictví |
| (WC, umyvadla) |
| |
| na jednoho pracovníka |
| |
| 47. v pánské provozovně bez přípravy |
| teplé vody (bez průtokového ohřívače, |
| bojleru apod.) 16 m3 |
| |
| 48. v pánské provozovně s přípravou teplé |
| vody 40 m3 |
| |
| 49. v pánské a dámské provozovně s přípravou |
| teplé vody 40 m3 |
| |
| 50. v dámské provozovně s přípravou |
| teplé vody 60 m3 |
| |
| 51. fotografické provozovny do 5 výrobních |
| pracovníků |
| (WC, umyvadla, příprava teplé vody, laboratoř) |
| na 1 výrobního pracovníka 200 m3 |
| |
| na 1 nevýrobního pracovníka 16 m3 |
| v provozovnách s více než 5 výrobními pracovníky |
| se provádí individuální technický výpočet |
| spotřeby vody |
| |
| 52. potravinářské prodejny |
| (WC, umyvadla) |
| |
| na 1 pracovníka 20 m3 |
| |
| kde je chladící zařízení s kompresorem chlazeným |
| vodou bez recirkulace vody, vypočte se spotřeba |
| vody individuálně |
| |
| 53. prodejny ryb, drůbeže a zvěřiny |
| (WC, umyvadla) |
| |
| na jednoho pracovníka 20 m3 |
| na 100 kg prodaných |
| |
| živých ryb 34 m3 |
| |
| 54. prodej ryb v jiné prodejně nebo jen |
| v sádce na volném prostranství |
| na 100 kg živých ryb 6 m3 |
| |
| 55. ostatní prodejny a sběrny služeb |
| (WC, umyvadla ) |
| |
| na jednoho pracovníka 16 m3 |
| |
| 56. potravinářské výrobny místního významu |
| jako řeznictví, výroba uzenin, salátů, pečiva |
| apod. (WC a umyvadla) |
| na jednoho pracovníka 36 m3 |
| |
| spotřeba vody k výrobě se vypočte podle |
| technologie výroby a vybavení prodejny |
| |
| VII. Hospodářská zvířata a drůbež |
| |
| hospodářská zvířata |
| na jeden kus |
| |
| 57. dojnice včetně ošetřování mléka 22 m3 |
| |
| z toho spotřeba vody pro mléčnici 4 m3 |
| |
| 58. býk 18 m3 |
| |
| 59. tele, ovce, koza, vepř 4 m3 |
| |
| 60. prasnice 8 m3 |
| |
| 61. kůň 16 m3 |
| drůbež |
| na 100 ks |
| |
| 62. slepice, perličky, krůty 16 m3 |
| |
| 63. husy, kachny 48 m3 |
| |
| VIII. Různé |
| |
| 64. zahrady okrasné nebo osázené zeleninou |
| |
| na jeden ar 16 m3 |
| |
| 65. zahrady osázené ovocnými stromy |
| nebo jinak využívané |
| |
| na jeden ar 4 m3 |
| |
| 66. osobní nebo dodávkové auto |
| |
| (stříkáni a umývání) 30 m3 |
| autobus nebo nákladní auto |
| (stříkání a umývání) |
| |
| 67. do tří tun nosnosti 60 m3 |
| |
| 68. nad tři tuny nosnosti 80 m3 |
+--------------------------------------------------------------------------+
******************************************************************