CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 154/1978 Sb. Vyhláška ministerstva lesního a vodního hospodářství Slovenské socialistické republiky o veřejných vodovodech a veřejných kanalizacích Příloha - Roční směrná čísla spotřeby vody

Příloha - Roční směrná čísla spotřeby vody

154/1978 Sb. Vyhláška ministerstva lesního a vodního hospodářství Slovenské socialistické republiky o veřejných vodovodech a veřejných kanalizacích

Příloha

Roční směrná čísla spotřeby vody

+--------------------------------------------------------------------------+

| Roční směrné |

| Položka č., popř. jiný |

| č. Druh spotřeby vody ukazatel |

| spotř. vody |

+--------------------------------------------------------------------------+

| I. Bytový fond |

| |

| byty |

| na jednoho obyvatele bytu |

| |

| 1. v domech pouze s výtoky 16 m3 |

| |

| 2. v domech pouze s výtoky a společnými |

| WC (pavlačový typ) 25 m3 |

| |

| 3. Je-li v bytě výtok a WC (bez koupelny, |

| sprchového nebo vanového koutu) 31 m3 |

| |

| 4. Je-li v bytě výtok, WC a koupelna |

| (sprchový nebo vanový kout) s kamny |

| na pevná palivu 41 m3 |

| |

| 5. Je-li v bytě výtok, WC a koupelna |

| (sprchový nebo vanový kout) |

| s průtokovým ohřívačem nebo elektrickým |

| bojlerem 46 m3 |

| |

| 6. Je-li v bytě výtok, WC a koupelna |

| (sprchový nebo vanový kout) |

| s centrální přípravou teplé vody 56 m3 |

| |

| 7. rekreační chaty |

| na jednoho obyvatele rekreační chaty se |

| spotřeba vypočte jako u položek 1 až 6 |

| s přihlédnutím k délce užívaní chaty během roku |

| |

| II. Veřejné budovy |

| |

| (kancelářské budovy, školy, mateřské školy, |

| družiny mládeže, Internáty, učňovské domovy, |

| studentské koleje) |

| |

| kancelářské budovy |

| |

| na jednoho pracovníka |

| |

| 8. v budově pouze s výtoky a WC 14 m3 |

| |

| 9. v budově s umyvadly, WC a s centrální přípravou |

| teplé vody nebo s průtokovými ohřívači, |

| popřípadě bojlery 20 m3 |

| |

| školy |

| |

| na jednu osobu (Žáka, učitele, pracovníka) |

| při průměru 200 pracovních dní |

| |

| 10. v budově pouze s výtoky 4 m3 |

| |

| 11. v budově pouze s výtoky a WC 6 m3 |

| mateřské školy % denním provozem |

| na jednu osobu (učitele, pracovníka, dítě) |

| |

| 12. v objektech pouze s výtoky a WC 8 m3 |

| |

| 13. v objektech s WC, kuchyní a umývárnou |

| s přípravou teplé vody ke koupání |

| nebo sprchovaní 16 m3 |

| |

| 14. družiny mládeže |

| (pouze s výtoky a WC) |

| na 1 osobu včetně pracovníků 4 m3 |

| |

| internáty, učňovské domovy, studentská koleje |

| na 1 osobu včetně pracovníků |

| |

| 15. v budovách s umyvadly, WC a umývárnou |

| s přípravou teplé vody ke koupání |

| nebo sprchovaní 20 m3 |

| |

| 16. v budovách s umyvadly, WC, umývárnou s přípravou |

| teplé vody ke koupání nebo sprchování a s kuchyní 32 m3 |

| ve veřejných budovách, kde jsou byty, připočte |

| se roční směrné číslo podle vybavení bytu |

| |

| III. Hotely a ubytovny |

| |

| hotely s restaurací |

| na jedno lůžko |

| |

| 17. v budovách, kde většina pokojů je vybavena |

| WC a koupelnami (sprchami) 360 m3 |

| |

| 18. v budovách, kde většina pokojů je bez |

| koupelen (sprch) nebo WC 180 m3 |

| |

| 19. v budovách, kde jsou pokoje bez koupelen |

| (sprch) a WC 60 m3 |

| |

| 20. hotely bez restaurací |

| (WC a koupelny-sprchy jsou na chodbě společné) |

| na jedno lůžko 36 m3 |

| ubytovny (umyvadla, WC bez koupelen či sprch) |

| na jedno lůžko |

| |

| 21. do 5 hostinských pokojů 18 m3 |

| |

| 22. do 20 hostinských pokojů 24 m3 |

| |

| 23. nad 20 hostinských pokojů 30 m3 |

| v případě, že lze použít koupelny, připočte |

| se k jednotlivým směrným číslům |

| na jedno lůžko 10 m3 |

| |

| IV. Zdravotnická a sociální zařízení |

| |

| 24. zdravotnická střediska, ambulatoria, |

| lékařské ordinace (umyvadla, WC) |

| |

| na jednoho pracovníka 18 m3 |

| |

| na jednu ošetřovanou osobu v denním průměru 2 m3 |

| |

| 25. jesle s denním provozem |

| (WC, kuchyně, umývárna s přípravou teplé vody |

| ke koupání nebo sprchování) |

| |

| na jednoho pracovníka 18 m3 |

| |

| |

| na 1 lůžko 12 m3 |

| |

| lékárny (WC, umyvadla) |

| na jednoho pracovníka |

| |

| 26. s destilačním přístrojem 30 m3 |

| |

| 27. bez destilačního přístroje 20 m3 |

| |

| 28. hygienicko epidemiologická stanice |

| (WC, umyvadla) |

| |

| na jednoho pracovníka 20 m3 |

| |

| na jednu vyšetřovanou osobu v denním průměru 4 m3 |

| |

| 29. zubní střediska s celoročním |

| provozem |

| (WC, umyvadla) |

| |

| na jednoho pracovníka 38 m3 |

| |

| na jednu ošetřovanou osobu v denním průměru 2 m3 |

| očistné lázně s celoročním provozem |

| |

| 30. vanová lázeň na 1 koupáni 240 l |

| |

| 31. sprchová lázeň na jedno sprchování 120 l |

| |

| V. Kulturní a osvětové podniky |

| |

| 32. kina a divadla s celoročním provozem |

| (WC, umyvadla) |

| |

| na jedno sedadlo při jednom představení denně 0,6 m3 |

| |

| 33. klubovny, společenské nebo kulturní |

| místnosti |

| (WC, umyvadla k dispozici) 10 m3 |

| |

| 34. přednáškové síně, knihovny, čítárny, |

| studovny a muzea |

| (WC a umyvadla k dispozici) |

| |

| na jednoho stálého pracovníka 20 m3 |

| |

| na jednoho návštěvníka v denním průměru 2 m3 |

| |

| VI. Provozovny, prodejny a výrobny |

| |

| pohostinství - restaurace |

| (WC, umyvadla) |

| |

| na jednoho pracovníka v jedné směně |

| |

| 35. kde je jen výčep 30 m3 |

| |

| |

| 36. kde je výčep a podávání studených jídel 50 m3 |

| 37. kde je výčep, podávání studených a |

| teplých jídel 80 m3 |

| |

| 38. výčepní pult s trvalým průtokem |

| 3 l/min. (připočítává se k položkám 35-37) |

| za jednu směnu ročně 450 m3 |

| |

| 39. jídelny závodního stravováni, |

| kde se jídlo dováží (WC, umyvadla) |

| na 1 strávníka v denním průměru 6 m3 |

| |

| 40. závodní kuchyně a jídelny |

| (WC, umyvadla) |

| |

| na jednoho strávníka v denním průměru 12 m3 |

| provozovny místního významu kde se voda |

| nepoužívá k výrobě, |

| na jednoho pracovníka v jedné směně |

| |

| 41. pouze s výtoky 6 m3 |

| |

| 42. s výtoky a WC 16 m3 |

| |

| 42. s výtoky a WC 16 m3 |

| |

| 43. s výtoky, WC a přípravou teplé vody |

| v průtokovém ohřívači (bojleru) 20 m3 |

| |

| 44. s výtoky, WC. přípravou teplé vody |

| v průtokovém ohřívači (bojleru) a |

| s možností sprchování teplou vodou 30 m3 |

| |

| 45. s výtoky, WC, přípravou teplé vody |

| v průtokovém ohřívači (bojleru) a |

| možností sprchování teplou vodou |

| v provozovnách s nečistým provozem |

| (kominíci, teplé a prašné provozy apod.) 40 m3 |

| |

| 46. samostatné prádelny (zakázkové) |

| na 1 q vypraného prádla (tzv. technologická voda) 6 m3 |

| na jednoho pracovníka v jedné směně podle |

| položek 41-45 |

| holičství a kadeřnictví |

| (WC, umyvadla) |

| |

| na jednoho pracovníka |

| |

| 47. v pánské provozovně bez přípravy |

| teplé vody (bez průtokového ohřívače, |

| bojleru apod.) 16 m3 |

| |

| 48. v pánské provozovně s přípravou teplé |

| vody 40 m3 |

| |

| 49. v pánské a dámské provozovně s přípravou |

| teplé vody 40 m3 |

| |

| 50. v dámské provozovně s přípravou |

| teplé vody 60 m3 |

| |

| 51. fotografické provozovny do 5 výrobních |

| pracovníků |

| (WC, umyvadla, příprava teplé vody, laboratoř) |

| na 1 výrobního pracovníka 200 m3 |

| |

| na 1 nevýrobního pracovníka 16 m3 |

| v provozovnách s více než 5 výrobními pracovníky |

| se provádí individuální technický výpočet |

| spotřeby vody |

| |

| 52. potravinářské prodejny |

| (WC, umyvadla) |

| |

| na 1 pracovníka 20 m3 |

| |

| kde je chladící zařízení s kompresorem chlazeným |

| vodou bez recirkulace vody, vypočte se spotřeba |

| vody individuálně |

| |

| 53. prodejny ryb, drůbeže a zvěřiny |

| (WC, umyvadla) |

| |

| na jednoho pracovníka 20 m3 |

| na 100 kg prodaných |

| |

| živých ryb 34 m3 |

| |

| 54. prodej ryb v jiné prodejně nebo jen |

| v sádce na volném prostranství |

| na 100 kg živých ryb 6 m3 |

| |

| 55. ostatní prodejny a sběrny služeb |

| (WC, umyvadla ) |

| |

| na jednoho pracovníka 16 m3 |

| |

| 56. potravinářské výrobny místního významu |

| jako řeznictví, výroba uzenin, salátů, pečiva |

| apod. (WC a umyvadla) |

| na jednoho pracovníka 36 m3 |

| |

| spotřeba vody k výrobě se vypočte podle |

| technologie výroby a vybavení prodejny |

| |

| VII. Hospodářská zvířata a drůbež |

| |

| hospodářská zvířata |

| na jeden kus |

| |

| 57. dojnice včetně ošetřování mléka 22 m3 |

| |

| z toho spotřeba vody pro mléčnici 4 m3 |

| |

| 58. býk 18 m3 |

| |

| 59. tele, ovce, koza, vepř 4 m3 |

| |

| 60. prasnice 8 m3 |

| |

| 61. kůň 16 m3 |

| drůbež |

| na 100 ks |

| |

| 62. slepice, perličky, krůty 16 m3 |

| |

| 63. husy, kachny 48 m3 |

| |

| VIII. Různé |

| |

| 64. zahrady okrasné nebo osázené zeleninou |

| |

| na jeden ar 16 m3 |

| |

| 65. zahrady osázené ovocnými stromy |

| nebo jinak využívané |

| |

| na jeden ar 4 m3 |

| |

| 66. osobní nebo dodávkové auto |

| |

| (stříkáni a umývání) 30 m3 |

| autobus nebo nákladní auto |

| (stříkání a umývání) |

| |

| 67. do tří tun nosnosti 60 m3 |

| |

| 68. nad tři tuny nosnosti 80 m3 |

+--------------------------------------------------------------------------+

******************************************************************