CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 144/1978 Sb. Vyhláška o veřejných vodovodech a veřejných kanalizacích Příloha - Roční směrná čísla spotřeby vody

Příloha - Roční směrná čísla spotřeby vody

144/1978 Sb. Vyhláška o veřejných vodovodech a veřejných kanalizacích

Příloha

Roční směrná čísla spotřeby vody

------------------------------------------------------------------

Roční směrné

Položka Druh spotřeby vody č., popř. jiný

ukazatel

spotřeby vody

------------------------------------------------------------------

I. Bytový fond

byty

na jednoho obyvatele bytu

1. v domech pouze s výtoky 16 m3

2. v domech pouze s výtoky a společnými WC

(pavlačový typ) 25 m3

3. je-li v bytě výtok a WC (bez koupelny,

sprchového nebo vanového koutu) 31 m3

4. je-li v bytě výtok, WC a koupelna

(sprchový nebo vanový kout) s kamny

na pevná paliva 41 m3

5. je-li v bytě výtok, WC a koupelna

(sprchový nebo vanový kout) s průtokovým

ohřívačem nebo elektrickým bojlerem 46 m3

6. je-li v bytě výtok, WC a koupelna

(sprchový nebo vanový kout) s centrální

přípravou teplé vody 56 m3

7. rekreační chaty

na jednoho obyvatele rekreační chaty spotřeba

se vypočte jako u položek 1 až 6 s přihlédnutím

k době, po kterou je chata během roku užívána

II. Veřejné budovy

(kancelářské budovy, školy, mateřské školy, družiny

mládeže, internáty, učňovské domovy, studentské koleje)

kancelářské budovy

na jednoho pracovníka

8. v budově pouze s výtoky a WC 14 m3

9. v budově s umyvadly, WC a s centrální

přípravou teplé vody nebo průtokovými

ohřívači, popř. bojlery 20 m3

školy

na jednu osobu (žáka, učitele, pracovníka)

při průměru 200 pracovních dnů

10. v budově pouze s výtoky 4 m3

11. v budově pouze s výtoky a WC 6 m3

mateřské školy s denním provozem

na jednu osobu (učitele, pracovníka, dítě)

12. v objektech pouze s výtoky a WC 8 m3

13. v objektech s WC, kuchyní a umývárnou

s přípravou teplé vody ke koupání

nebo sprchování 16 m3

14. družiny mládeže (pouze s výtoky a WC)

na jednu osobu včetně pracovníků 4 m3

internáty, učňovské domovy, studentské koleje

na jednu osobu včetně pracovníků

15. v budovách s umyvadly, WC a umývárnou

s přípravou teplé vody ke koupání

nebo sprchování 20 m3

16. v budovách s umyvadly, WC, umývárnou

s přípravou teplé vody ke koupání nebo

sprchování a kuchyní ve veřejných

budovách, kde jsou byty, připočte se

roční směrné číslo podle vybavení bytu 32 m3

III. Hotely a ubytovny

hotely s restaurací

na jedno lůžko

17. v budovách, kde většina pokojů je

vybavena WC a koupelnami (sprchami) 360 m3

18. v budovách, kde většina pokojů je

bez koupelen (sprch) nebo WC 180 m3

19. v budovách, kde jsou pokoje bez

koupelen (sprch) a WC 60 m3

20. hotely bez restaurace (WC a koupelny

- sprchy jsou na chodbě společné)

na jedno lůžko 36 m3

ubytovny (umyvadla, WC, bez koupelen

či sprch) na jedno lůžko

21. do 5 hostinských pokojů 18 m3

22. do 20 hostinských pokojů 24 m3

23. nad 20 hostinských pokojů 30 m3

v případě, že je možno použít koupelny,

připočítá se k jednotlivým směrným

číslům na jedno lůžko 10 m3

IV. Zdravotnická a sociální zařízení

24. zdravotnická střediska, ambulatoria,

lékařské ordinace (umyvadla, WC)

na jednoho pracovníka 18 m3

na jednu ošetřovanou osobu v denním

průměru 2 m3

25. jesle s denním provozem (WC, kuchyň

a umývárna s přípravou teplé vody

ke koupání nebo sprchování)

na jednoho pracovníka 18 m3

na jedno lůžko 12 m3

lékárny (WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka

26. s destilačním přístrojem 30 m3

27. bez destilačního přístroje 20 m3

28. hygienicko-epidemiologické stanice

(WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka 20 m3

na jednu vyšetřovanou osobu

v denním průměru 4 m3

29. zubní střediska s celoročním provozem

(WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka 38 m3

na jednu ošetřovanou osobu

v denním průměru 2 m3

očistné lázně s celoročním provozem

30. vanová lázeň na 1 koupel 240 l

31. sprchová lázeň na jedno sprchování 120 l

V. Kulturní a osvětové podniky

32. kina a divadla s celoročním provozem

(WC, umyvadla)

na jedno sedadlo při jednom představení

denně 0,6 m3

33. klubovny, spolkové nebo kulturní

místnosti (WC a umyvadla k dispozici) 10 m3

34. přednáškové síně, knihovny, čítárny,

studovny a muzea (WC a umyvadla

k dispozici)

na jednoho stálého pracovníka 20 m3

na jednoho návštěvníka v denním průměru 2 m3

VI. Provozovny, prodejny a výrobny

pohostinství - restaurace (WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka v jedné směně

35. kde je jen výčep 30 m3

36. kde je výčep a podávání studených jídel 50 m3

37. kde je výčep, podávání studených a teplých

jídel 80 m3

38. výčepní stolice s trvalým průtokem

3/l/min. (připočítává se k položkám

35 - 37) na jednu směnu ročně 450 m3

39. jídelny závodního stravování, kde se

jídlo dováží, (WC, umyvadla)

na jednoho strávníka v denním průměru 6 m3

40. závodní kuchyně a jídelny (WC, umyvadla)

na jednoho strávníka v denním průměru 12 m3

provozovny místního významu, kde se

vody neužívá k výrobě

na jednoho pracovníka v jedné směně

41. pouze s výtoky 6 m3

42. s výtoky a WC 16 m3

43. s výtoky, WC a přípravou teplé vody

v průtokovém ohřívači (bojleru) 20 m3

44. s výtoky, WC, přípravou teplé vody

v průtokovém ohřívači (bojleru) a

možností sprchování teplou vodou 30 m3

45. s výtoky, WC, přípravou teplé vody

v průtokovém ohřívači (bojleru) a

možností sprchování teplou vodou

u provozoven s nečistým provozem

(kominíci, horké a prašné provozy apod.) 40 m3

46. samostatné prádelny (zakázkové)

na 1 q vypraného prádla (tzv.

technologická voda) 6 m3

na jednoho pracovníka v jedné směně

podle položek 41 - 45

holičství a kadeřnictví (WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka

47. v pánské provozovně bez přípravy

teplé vody (bez průtokového ohřívače,

bojleru apod.) 16 m3

48. v pánské provozovně s přípravou

teplé vody 40 m3

49. v pánské a dámské provozovně

s přípravou teplé vody 48 m3

50. v dámské provozovně s přípravou

teplé vody 60 m3

51. fotografické provozovny do 5 výrobních

pracovníků (WC, umyvadla, příprava

teplé vody, laboratoř)

na jednoho výrobního pracovníka 200 m3

na jednoho nevýrobního pracovníka 16 m3

v provozovnách s více než 5 výrobními

pracovníky se provádí individuálně

technický výpočet spotřeby vody

52. potravinářské prodejny (WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka 20 m3

kde je chladicí zařízení s kompresorem

chlazeným vodou bez recirkulace vody,

vypočte se spotřeba vody individuálně

53. prodejny ryb, drůbeže a zvěřiny

(WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka 20 m3

na 100 kg prodaných živých ryb 34 m3

54. prodej ryb v jiné prodejně nebo jen

v sádce na volném prostranství

na 100 kg živých ryb 6 m3

55. ostatní prodejny a sběrny služeb

(WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka 16 m3

56. potravinářské výrobny místního významu

jako řeznictví, výroba uzenin, salátů,

pečiva apod. (WC, umyvadla)

na jednoho pracovníka 36 m3

spotřeba vody k výrobě se vypočte podle

technologie výroby a vybavení prodejny

VII. Hospodářská zvířata a drůbež

hospodářská zvířata na jeden kus

57. dojnice včetně ošetřování mléka 22 m3

z toho spotřeba vody pro mléčnici 4 m3

58. býk 18 m3

59. tele, ovce, koza, vepř 4 m3

60. prasnice 8 m3

61. kůň 16 m3

drůbež na 100 kusů

62. slepice, perličky, krůty 16 m3

63. husy, kachny 48 m3

VIII. Různé

64. zahrady okrasné nebo osázené zeleninou

na jeden ar 16 m3

65. zahrady osázené ovocnými stromy nebo

jinak využívané

na jeden ar 4 m3

66. osobní nebo dodávkové auto

(stříkání a umývání) 30 m3

autobus nebo nákladní auto

(stříkání a umývání)

67. do tří tun nosnosti 60 m3

68. nad tři tuny nosnosti 80 m3

******************************************************************