Příloha
Roční směrná čísla spotřeby vody
------------------------------------------------------------------
Roční směrné
Položka Druh spotřeby vody č., popř. jiný
ukazatel
spotřeby vody
------------------------------------------------------------------
I. Bytový fond
byty
na jednoho obyvatele bytu
1. v domech pouze s výtoky 16 m3
2. v domech pouze s výtoky a společnými WC
(pavlačový typ) 25 m3
3. je-li v bytě výtok a WC (bez koupelny,
sprchového nebo vanového koutu) 31 m3
4. je-li v bytě výtok, WC a koupelna
(sprchový nebo vanový kout) s kamny
na pevná paliva 41 m3
5. je-li v bytě výtok, WC a koupelna
(sprchový nebo vanový kout) s průtokovým
ohřívačem nebo elektrickým bojlerem 46 m3
6. je-li v bytě výtok, WC a koupelna
(sprchový nebo vanový kout) s centrální
přípravou teplé vody 56 m3
7. rekreační chaty
na jednoho obyvatele rekreační chaty spotřeba
se vypočte jako u položek 1 až 6 s přihlédnutím
k době, po kterou je chata během roku užívána
II. Veřejné budovy
(kancelářské budovy, školy, mateřské školy, družiny
mládeže, internáty, učňovské domovy, studentské koleje)
kancelářské budovy
na jednoho pracovníka
8. v budově pouze s výtoky a WC 14 m3
9. v budově s umyvadly, WC a s centrální
přípravou teplé vody nebo průtokovými
ohřívači, popř. bojlery 20 m3
školy
na jednu osobu (žáka, učitele, pracovníka)
při průměru 200 pracovních dnů
10. v budově pouze s výtoky 4 m3
11. v budově pouze s výtoky a WC 6 m3
mateřské školy s denním provozem
na jednu osobu (učitele, pracovníka, dítě)
12. v objektech pouze s výtoky a WC 8 m3
13. v objektech s WC, kuchyní a umývárnou
s přípravou teplé vody ke koupání
nebo sprchování 16 m3
14. družiny mládeže (pouze s výtoky a WC)
na jednu osobu včetně pracovníků 4 m3
internáty, učňovské domovy, studentské koleje
na jednu osobu včetně pracovníků
15. v budovách s umyvadly, WC a umývárnou
s přípravou teplé vody ke koupání
nebo sprchování 20 m3
16. v budovách s umyvadly, WC, umývárnou
s přípravou teplé vody ke koupání nebo
sprchování a kuchyní ve veřejných
budovách, kde jsou byty, připočte se
roční směrné číslo podle vybavení bytu 32 m3
III. Hotely a ubytovny
hotely s restaurací
na jedno lůžko
17. v budovách, kde většina pokojů je
vybavena WC a koupelnami (sprchami) 360 m3
18. v budovách, kde většina pokojů je
bez koupelen (sprch) nebo WC 180 m3
19. v budovách, kde jsou pokoje bez
koupelen (sprch) a WC 60 m3
20. hotely bez restaurace (WC a koupelny
- sprchy jsou na chodbě společné)
na jedno lůžko 36 m3
ubytovny (umyvadla, WC, bez koupelen
či sprch) na jedno lůžko
21. do 5 hostinských pokojů 18 m3
22. do 20 hostinských pokojů 24 m3
23. nad 20 hostinských pokojů 30 m3
v případě, že je možno použít koupelny,
připočítá se k jednotlivým směrným
číslům na jedno lůžko 10 m3
IV. Zdravotnická a sociální zařízení
24. zdravotnická střediska, ambulatoria,
lékařské ordinace (umyvadla, WC)
na jednoho pracovníka 18 m3
na jednu ošetřovanou osobu v denním
průměru 2 m3
25. jesle s denním provozem (WC, kuchyň
a umývárna s přípravou teplé vody
ke koupání nebo sprchování)
na jednoho pracovníka 18 m3
na jedno lůžko 12 m3
lékárny (WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka
26. s destilačním přístrojem 30 m3
27. bez destilačního přístroje 20 m3
28. hygienicko-epidemiologické stanice
(WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka 20 m3
na jednu vyšetřovanou osobu
v denním průměru 4 m3
29. zubní střediska s celoročním provozem
(WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka 38 m3
na jednu ošetřovanou osobu
v denním průměru 2 m3
očistné lázně s celoročním provozem
30. vanová lázeň na 1 koupel 240 l
31. sprchová lázeň na jedno sprchování 120 l
V. Kulturní a osvětové podniky
32. kina a divadla s celoročním provozem
(WC, umyvadla)
na jedno sedadlo při jednom představení
denně 0,6 m3
33. klubovny, spolkové nebo kulturní
místnosti (WC a umyvadla k dispozici) 10 m3
34. přednáškové síně, knihovny, čítárny,
studovny a muzea (WC a umyvadla
k dispozici)
na jednoho stálého pracovníka 20 m3
na jednoho návštěvníka v denním průměru 2 m3
VI. Provozovny, prodejny a výrobny
pohostinství - restaurace (WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka v jedné směně
35. kde je jen výčep 30 m3
36. kde je výčep a podávání studených jídel 50 m3
37. kde je výčep, podávání studených a teplých
jídel 80 m3
38. výčepní stolice s trvalým průtokem
3/l/min. (připočítává se k položkám
35 - 37) na jednu směnu ročně 450 m3
39. jídelny závodního stravování, kde se
jídlo dováží, (WC, umyvadla)
na jednoho strávníka v denním průměru 6 m3
40. závodní kuchyně a jídelny (WC, umyvadla)
na jednoho strávníka v denním průměru 12 m3
provozovny místního významu, kde se
vody neužívá k výrobě
na jednoho pracovníka v jedné směně
41. pouze s výtoky 6 m3
42. s výtoky a WC 16 m3
43. s výtoky, WC a přípravou teplé vody
v průtokovém ohřívači (bojleru) 20 m3
44. s výtoky, WC, přípravou teplé vody
v průtokovém ohřívači (bojleru) a
možností sprchování teplou vodou 30 m3
45. s výtoky, WC, přípravou teplé vody
v průtokovém ohřívači (bojleru) a
možností sprchování teplou vodou
u provozoven s nečistým provozem
(kominíci, horké a prašné provozy apod.) 40 m3
46. samostatné prádelny (zakázkové)
na 1 q vypraného prádla (tzv.
technologická voda) 6 m3
na jednoho pracovníka v jedné směně
podle položek 41 - 45
holičství a kadeřnictví (WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka
47. v pánské provozovně bez přípravy
teplé vody (bez průtokového ohřívače,
bojleru apod.) 16 m3
48. v pánské provozovně s přípravou
teplé vody 40 m3
49. v pánské a dámské provozovně
s přípravou teplé vody 48 m3
50. v dámské provozovně s přípravou
teplé vody 60 m3
51. fotografické provozovny do 5 výrobních
pracovníků (WC, umyvadla, příprava
teplé vody, laboratoř)
na jednoho výrobního pracovníka 200 m3
na jednoho nevýrobního pracovníka 16 m3
v provozovnách s více než 5 výrobními
pracovníky se provádí individuálně
technický výpočet spotřeby vody
52. potravinářské prodejny (WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka 20 m3
kde je chladicí zařízení s kompresorem
chlazeným vodou bez recirkulace vody,
vypočte se spotřeba vody individuálně
53. prodejny ryb, drůbeže a zvěřiny
(WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka 20 m3
na 100 kg prodaných živých ryb 34 m3
54. prodej ryb v jiné prodejně nebo jen
v sádce na volném prostranství
na 100 kg živých ryb 6 m3
55. ostatní prodejny a sběrny služeb
(WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka 16 m3
56. potravinářské výrobny místního významu
jako řeznictví, výroba uzenin, salátů,
pečiva apod. (WC, umyvadla)
na jednoho pracovníka 36 m3
spotřeba vody k výrobě se vypočte podle
technologie výroby a vybavení prodejny
VII. Hospodářská zvířata a drůbež
hospodářská zvířata na jeden kus
57. dojnice včetně ošetřování mléka 22 m3
z toho spotřeba vody pro mléčnici 4 m3
58. býk 18 m3
59. tele, ovce, koza, vepř 4 m3
60. prasnice 8 m3
61. kůň 16 m3
drůbež na 100 kusů
62. slepice, perličky, krůty 16 m3
63. husy, kachny 48 m3
VIII. Různé
64. zahrady okrasné nebo osázené zeleninou
na jeden ar 16 m3
65. zahrady osázené ovocnými stromy nebo
jinak využívané
na jeden ar 4 m3
66. osobní nebo dodávkové auto
(stříkání a umývání) 30 m3
autobus nebo nákladní auto
(stříkání a umývání)
67. do tří tun nosnosti 60 m3
68. nad tři tuny nosnosti 80 m3
******************************************************************