§ 21
Vedení záznamu u výrobců lihovin
(1) V příjmové části záznamu se eviduje:
a) počáteční zásoba lihu,
b) množství lihu podle § 18 odst. 6 a 8,
c) množství lihu obsaženého v nakoupených surovinách a polotovarech včetně množství lihu obsaženého ve víně určeného pro výrobu lihovin a ostatních alkoholických nápojů,
d) ostatní příjmy lihu podle dokladu o příjmu.
(2) Ve výdejové části záznamu se eviduje:
a) množství lihu obsaženého ve vyskladněných hotových výrobcích, polotovarech a surovinách včetně množství lihu obsaženého ve víně původně určeného k výrobě lihovin a ostatních alkoholických nápojů,
b) množství lihu podle § 18 odst. 7 a 9,
c) množství lihu obsaženého v hotových výrobcích vydaných komisionáři na základě komisionářské smlouvy, 9)
d) ostatní vydání lihu podle dokladu o výdeji.
(3) Množství lihu podle odstavce 2 písm. a) se zaznamenává buď průběžně na základě dokladu o jeho vyskladnění, nebo souhrnně nejdéle k poslednímu dni kalendářního měsíce na základě evidence vedené podle § 25.
------------------------------------------------------------------
9) § 577 až 590 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník.