§ 7
(1) Cena jídla v zařízení závodního stravování se tvoří z pořizovací ceny surovin, věcných nákladů a osobních nákladů (dále jen "plná cena").
(2) Strávníkům uvedeným v § 3 odst. 1 poskytuje organizace
a) hlavní jídla za pořizovací cenu surovin sníženou o její část, kterou hradí organizace (§ 6 odst. 3), a o poskytnutý příspěvek z fondu kulturních a sociálních potřeb (dále jen "snížená cena"),
b) doplňková jídla za pořizovací cenu surovin.
(3) Organizace poskytuje strávníkovi za sníženou cenu jen jedno hlavní jídlo denně. Další hlavní jídlo v téže pracovní směně může organizace poskytnout pracovníkovi za sníženou cenu, jen trvá-li jeho práce déle než 11 hodin.
(4) Organizace může poskytnout jedno hlavní jídlo denně za sníženou cenu v souladu s kolektivní smlouvou též strávníkům uvedeným v § 3 odst. 2.
(5) Pro jednotlivá doplňková jídla může organizace se souhlasem příslušného odborového orgánu stanovit stálé roční ceny.
(6) Připravované nápoje a jídla se v kantýně prodávají za maloobchodní ceny spotřebovaných surovin a zboží prodávané v nezměněném stavu za maloobchodní ceny.
(7) Další stravovací služby (§ 2 odst. 3) se poskytují za cenu odpovídající maloobchodní ceně spotřebovaných surovin, věcným nákladům a osobním nákladům.
(8) Není-li tímto nařízením stanoveno jinak, platí strávníci za odebraná jídla plnou cenu.