CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 133/2004 Sb. Vyhláška o podmínkách ozařování potravin a surovin, o nejvyšší přípustné dávce záření a o způsobu označení ozáření na obalu Příloha č. 1 - Druhy, skupiny a podskupiny potravin a surovin, které je povoleno ozářit ionizujícím zářením a nejvyšší přípustné celkové průměrné absorbované dávky záření (NPD)

Příloha č. 1 - Druhy, skupiny a podskupiny potravin a surovin, které je povoleno ozářit ionizujícím zářením a nejvyšší přípustné celkové průměrné absorbované dávky záření (NPD)

133/2004 Sb. Vyhláška o podmínkách ozařování potravin a surovin, o nejvyšší přípustné dávce záření a o způsobu označení ozáření na obalu

Příloha č. 1

Druhy, skupiny a podskupiny potravin a surovin, které je povoleno ozářit ionizujícím zářením a nejvyšší přípustné celkové průměrné absorbované dávky záření (NPD)

+------------------------------------------------------------+--------------+

| Skupina potravin | NPD v kGy *) |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 1. Sušené byliny, koření, kořenící přípravky | 10,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 2. Zmrazené byliny | 10,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 3. Brambory | 0,2 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 4. Sladké brambory | 0,2 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 5. Cibule, šalotka | 0,2 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 6. Česnek | 0,2 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 7. Luštěniny, sušená zelenina, čerstvá zelenina s výjimkou | 1,0 |

| cibule, šalotky, česneku, rebarbory | |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 8. Čerstvé ovoce, čerstvé houby, rebarbora | 2,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 9. Sušené ovoce | 1,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 10. Mlýnské obilné výrobky s výjimkou rýžové mouky, vloček | 1,0 |

| a klíčků určených pro mléčné výrobky | |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 11. Vločky a klíčky pro mléčné výrobky | 10,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 12. Rýžová mouka | 4,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 13. Arabská guma | 3,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 14. Kuřecí maso, drůbeží maso (kur domácí, husy, kachny, | 7,0 |

| perličky, holuby, křepelky, krocani) | |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 15. Drůbeží droby, drůbeží separát | 5,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 16. Mražená žabí stehýnka | 5,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 17. Sušená živočišná krev, plasma, koaguláty | 10,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 18. Ryby a ostatní mořští živočichové s výjimkou mražených | 3,0 |

| krájených nebo dekapitovaných krevet a mražených | |

| žabích stehýnek | |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 19. Mražené krájené nebo dekapitované krevety | 5,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 20. Vaječný bílek | 3,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

| 21. Kasein, kaseináty | 6,0 |

+------------------------------------------------------------+--------------+

*) Dávka se vyjadřuje v jednotkách gray (Gy). Stanovené hodnoty platí pro maximální celkovou průměrnou, jednorázovou i kumulovanou (§ 4 odst. 4 této vyhlášky) absorbovanou dávku.

------------------------------------------------------------------