A. Mikrobiologické požadavky
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| Číslo | Ukazatel | Jednotka | Limit | Typ limitu |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| 1. | Escherichia coli | KTJ 1)/250 ml | 0 | NMH 2) |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| 2. | Koliformní bakterie | KTJ/250 ml | 0 | NMH |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| 3. | Intestinální enterokoky | KTJ/250 ml | 0 | NMH |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| 4. | Pseudomonas aeruginosa | KTJ/250 ml | 0 | NMH |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| 5. | Siřičitany redukující střevní | KTJ/50 ml | 0 | NMH |
| | sporulující anaerobní bakterie | | | |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| 6. | Počet kolonií při 22 °C | KTJ/ml | 100 4) | MH 3) |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| 7. | Počet kolonií při 36 °C | KTJ/ml | 20 4) | MH |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
| 8. | Mikroskopický obraz - | Jedinci/ml | 0 | NMH |
| | živé organismy | | | |
+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+
Vysvětlivky:
1) KTJ = kolonie tvořící jednotka.
2) NMH = nejvyšší mezní hodnota.
3) MH = mezní hodnota.
4) Uvedená MH platí pouze pro výrobek, analyzovaný do 12 hodin po naplnění, během nichž musí být voda udržována při teplotě 4+/-1 °C. Balená přírodní minerální voda smí obsahovat pouze takové množení schopné druhy mikroorganismů, které nepoukazují na znečištění při exploataci zdroje nebo při výrobě (jakostní požadavek).