CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 13/2024 Sb. Vyhláška o požadavcích na jakost balených vod a o způsobu jejich úpravy A. Mikrobiologické požadavky

A. Mikrobiologické požadavky

13/2024 Sb. Vyhláška o požadavcích na jakost balených vod a o způsobu jejich úpravy

A. Mikrobiologické požadavky

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| Číslo | Ukazatel | Jednotka | Limit | Typ limitu |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| 1. | Escherichia coli | KTJ 1)/250 ml | 0 | NMH 2) |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| 2. | Koliformní bakterie | KTJ/250 ml | 0 | NMH |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| 3. | Intestinální enterokoky | KTJ/250 ml | 0 | NMH |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| 4. | Pseudomonas aeruginosa | KTJ/250 ml | 0 | NMH |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| 5. | Siřičitany redukující střevní | KTJ/50 ml | 0 | NMH |

| | sporulující anaerobní bakterie | | | |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| 6. | Počet kolonií při 22 °C | KTJ/ml | 100 4) | MH 3) |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| 7. | Počet kolonií při 36 °C | KTJ/ml | 20 4) | MH |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

| 8. | Mikroskopický obraz - | Jedinci/ml | 0 | NMH |

| | živé organismy | | | |

+-------+---------------------------------+---------------+------------+-------------+

Vysvětlivky:

1) KTJ = kolonie tvořící jednotka.

2) NMH = nejvyšší mezní hodnota.

3) MH = mezní hodnota.

4) Uvedená MH platí pouze pro výrobek, analyzovaný do 12 hodin po naplnění, během nichž musí být voda udržována při teplotě 4+/-1 °C. Balená přírodní minerální voda smí obsahovat pouze takové množení schopné druhy mikroorganismů, které nepoukazují na znečištění při exploataci zdroje nebo při výrobě (jakostní požadavek).