CODEXIS® Přihlaste se ke svému účtu
CODEXIS® ... 129/2019 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb. Čl. I

Čl. I

129/2019 Sb. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb.

Čl. I

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb., se mění takto:

1. Řádek 226 zní:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 226. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

2. Řádek 246 zní:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 246. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

3. Řádek 267 zní:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 267. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

4. Řádky 278 až 281 znějí:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 278. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 279. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 280. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 281. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

5. V řádku 316 se za slovo "révy" vkládají slova "ekvilibrační metodou" a číslo "4 870" se nahrazuje číslem "2 910".

6. V řádku 322 se číslo "11 020" nahrazuje číslem "2 910".

7. Řádek 327 zní:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 327. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

8. V řádku 363 se slova "objemu nebo hmotnosti spotřebitelského balení" nahrazují slovy "hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení".

9. V řádcích 380 a 382 se text "δ13C" nahrazuje slovy "delta 13C".

10. V řádku 383 se za slovo "vodíku" vkládají slova "ve vodě".

11. Řádek 399 zní:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 |

| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí |

| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - |

| stanovení botanického původu cukrů ve fermentovaných |

| ovocných šťávách a přírodních sladidlech |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

12. V řádku 408 se text "d13C" nahrazuje slovy "delta 13C".

13. Řádek 413 zní:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 413. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

14. Řádky 417 a 418 znějí:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 417. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 25 470 |

| a poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C |

| (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě |

| a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní |

| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz |

| geografického původu vín a částečně zkvašených |

| moštů s deklarovaným původem ČR dopočtem z naměřených |

| hodnot |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

15. V řádku 424 se slova "/ Immunolab Egg White ELISA" zrušují.

16. V řádku 426 se slova "/ Immunolab Casein ELISA" zrušují.

17. Řádek 473 zní:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 473. ZRUŠENO |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".

18. V řádku 483 se za slovo "látek" vkládá slovo "gravimetricky".

19. V řádku 485 se slova "ve víně enzymaticky" nahrazují slovy " , sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se spektrofotometrickou detekcí".

20. V řádku 486 se číslo "320" nahrazuje číslem "180".

21. Na konci přílohy č. 1 se doplňují řádky 501 až 521, které znějí:

"

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku 420 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 502. Stanovení plochy spotřebitelského balení 310 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla 5 170 |

| v čokoládě metodou GC/FID |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného 3 950 |

| původu metodou LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného 3 950 |

| původu metodou LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů 3 490 |

| v mléce a mléčných výrobcích proteomickou analýzou |

| s využitím LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 508. Stanovení a identifikace charakteristických 3 490 |

| rostlinných proteinů v masných výrobcích |

| proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 4 870 |

| (vyjádřeného jako delta 18O) ve vodě pomocí |

| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) |

| - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou |

| vody izolované z produktů vinné révy |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování 9 610 |

| vína přídavkem syntetického aroma chirální |

| plynovou chromatografií s MS detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou 2 890 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 512. Celkový obsah cukrů v lihovinách 1 180 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů 3 410 |

| tvrdé pšenice v mouce a těstovinách proteomickou |

| analýzou s využitím LC-MS/MS |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení 50 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot 7 080 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 290 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů 3 310 |

| v potravinách (vč. dialýzy) |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách 1 130 |

| metodou UHPLC s UV detekcí |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů 70 |

| a hmotnostního podílu jednotlivých složek hotových jídel |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 6 470 |

| (vyjádřeného jako delta 13C) ve složkách medu (sacharidy) |

| pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů |

| (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní 1 970 |

| spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie 1 970 |

| s indukčně vázaným plazmatem v potravinách a nápojích |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) 1 080 |

| v paprice metodou spektrofotometrickou |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

| 524. Stanovení hustoty lihovin 160 |

+----------------------------------------------------------------------------------------------------+

".