Čl. I
Příloha č. 1 k vyhlášce č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly, ve znění vyhlášky č. 396/2016 Sb., se mění takto:
1. Řádek 226 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 226. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
2. Řádek 246 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 246. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
3. Řádek 267 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 267. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
4. Řádky 278 až 281 znějí:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 278. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 279. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 280. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 281. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
5. V řádku 316 se za slovo "révy" vkládají slova "ekvilibrační metodou" a číslo "4 870" se nahrazuje číslem "2 910".
6. V řádku 322 se číslo "11 020" nahrazuje číslem "2 910".
7. Řádek 327 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 327. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
8. V řádku 363 se slova "objemu nebo hmotnosti spotřebitelského balení" nahrazují slovy "hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení".
9. V řádcích 380 a 382 se text "δ13C" nahrazuje slovy "delta 13C".
10. V řádku 383 se za slovo "vodíku" vkládají slova "ve vodě".
11. Řádek 399 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 10 440 |
| (vyjádřeného jako delta 13C) v ethanolu pomocí |
| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - |
| stanovení botanického původu cukrů ve fermentovaných |
| ovocných šťávách a přírodních sladidlech |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
12. V řádku 408 se text "d13C" nahrazuje slovy "delta 13C".
13. Řádek 413 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 413. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
14. Řádky 417 a 418 znějí:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 417. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 25 470 |
| a poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C |
| (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě |
| a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní |
| spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz |
| geografického původu vín a částečně zkvašených |
| moštů s deklarovaným původem ČR dopočtem z naměřených |
| hodnot |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
15. V řádku 424 se slova "/ Immunolab Egg White ELISA" zrušují.
16. V řádku 426 se slova "/ Immunolab Casein ELISA" zrušují.
17. Řádek 473 zní:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 473. ZRUŠENO |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".
18. V řádku 483 se za slovo "látek" vkládá slovo "gravimetricky".
19. V řádku 485 se slova "ve víně enzymaticky" nahrazují slovy " , sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se spektrofotometrickou detekcí".
20. V řádku 486 se číslo "320" nahrazuje číslem "180".
21. Na konci přílohy č. 1 se doplňují řádky 501 až 521, které znějí:
"
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku 420 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 502. Stanovení plochy spotřebitelského balení 310 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla 5 170 |
| v čokoládě metodou GC/FID |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného 3 950 |
| původu metodou LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného 3 950 |
| původu metodou LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů 3 490 |
| v mléce a mléčných výrobcích proteomickou analýzou |
| s využitím LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 508. Stanovení a identifikace charakteristických 3 490 |
| rostlinných proteinů v masných výrobcích |
| proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O 4 870 |
| (vyjádřeného jako delta 18O) ve vodě pomocí |
| hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) |
| - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou |
| vody izolované z produktů vinné révy |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování 9 610 |
| vína přídavkem syntetického aroma chirální |
| plynovou chromatografií s MS detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou 2 890 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 512. Celkový obsah cukrů v lihovinách 1 180 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů 3 410 |
| tvrdé pšenice v mouce a těstovinách proteomickou |
| analýzou s využitím LC-MS/MS |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení 50 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot 7 080 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 290 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů 3 310 |
| v potravinách (vč. dialýzy) |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách 1 130 |
| metodou UHPLC s UV detekcí |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů 70 |
| a hmotnostního podílu jednotlivých složek hotových jídel |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C 6 470 |
| (vyjádřeného jako delta 13C) ve složkách medu (sacharidy) |
| pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů |
| (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní 1 970 |
| spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie 1 970 |
| s indukčně vázaným plazmatem v potravinách a nápojích |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) 1 080 |
| v paprice metodou spektrofotometrickou |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
| 524. Stanovení hustoty lihovin 160 |
+----------------------------------------------------------------------------------------------------+
".